1 Mayıs Mahallesi Halk Meclisi, Ataşehir ilçesine bağlı 1 Mayıs Mahallesi'nde bulunan Deniz Gezmiş Parkı'nın isminin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Deprem Parkı olarak değiştirilmesini yaptıkları açıklama ile protesto etti. Parkta gerçekleşen açıklamaya çok sayıda mahalle sakininin yanı sıra Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) de destek verdi. Açıklamada, "Deniz Gezmiş parkının isminin geri verilmesini istiyoruz" pankartı açtı.

'İBB JET HIZIYLA DEĞİŞTİRDİ'

Parka Deniz Gezmiş'in isminin 2011 yılında verildiğini ifade eden Mahalle Meclisi Yöneticisi Kerem Bükre, açılan parkın tabelasının apar topar sökülerek “Deprem Parkı” olarak değiştirildiğini söyledi. 2011 yılından beri Ataşehir Belediyesi'ne bağlı olan parkın isim değişikliğine dair Vali ve Kaymakamlık makamlarınca park alanının ana arter olduğu gerekçesiyle İBB’ye devredilmesi istendiğini belirten Bükre, "Alınan bu karara Ataşehir Belediyesi hiçbir itirazda bulunmayıp jet hızı ile parkı İBB’ye devretmiştir. İBB ise Deniz Gezmiş Parkını devir alır almaz, aynı hızla ismini 'Deprem Parkı' olarak değiştirmiştir. Şimdi Valilik ve Kaymakamlığa soruyoruz; 2011 yılından beri faaliyet gösteren Deniz Gezmiş Parkı’nın ana arterde olduğu Vali ve Kaymakamlık makamlarınca yeni mi fark edildi?" diye sordu.

‘GEZMİŞ’TEN HALA KORKUYOR MUSUNUZ?’

Ataşehir Belediye Başkanı’na seslenen Bükre, “Soruyoruz; CHP Genel Başkanının katılımı ile şölen havası içinde açılan Deniz Gezmiş Parkına niye sahip çıkmıyorsunuz? İBB'ye soruyoruz; 1 Mayıs Mahallesi halkının iradesine danışmaksızın, gece yarısı yangından mal kaçırır gibi parkın tabelasında yazan Deniz Gezmiş'in ismini neden söktünüz? Neden kaldırdınız? Yoksa Deniz Gezmiş isminden hala korkuyor musunuz?" dedi.

‘AYNI SENARYO’

Bükre, İBB ile yapılan görüşmelerde Deniz Gezmiş Parkı'nın gerçek tabelasının en kısa sürede yerine asılması sözü alınmış olmasına rağmen 2 haftadır hiçbir girişimde bulunulmadığını kaydederek, "Bu senaryoyu 2 yıl önce Maltepe Gülensu Mahallesinde bulunan 'Mahir, Hüseyin, Ulaş Parkı'nın adının değiştirilmesinden biliyoruz. Gerçek amaçları Deniz Gezmiş ismini yok sayarak hafızalardan silmektir. Biz 1 Mayıs Mahallesi sakinleri olarak Deniz Gezmiş parkının isim değişikliğini kabul etmiyor, parkımıza sahip çıkıyoruz. İsmi 'Deprem Parkı' olarak değiştirilen parkımıza Deniz Gezmiş' ismi tekrar iade edilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerinde bulundu.

Açıklama alkışlar eşliğinde son buldu.