Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, twitter hesabından paylaşımlarda bulundu.  

Ekonomik kriz üzerinden erken seçim çağrısı yapan Demirtaş, paylaşımında “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adlı ucube rejimin yol açtığı krizi, seçim dışında hiçbir şey çözemez. Temel sorun güven ve hukuk krizidir. Bunun açtığı kara deliği, hiçbir asgari ücret zammı kapatamaz. Durum çok vahim. Ülke tümden batmadan derhal erken seçim yapılmalıdır” dedi.

‘UNUTMAYACAĞIMIZ O KADAR ŞEY BİRİKTİ Kİ…’

Cezaevinde yaşamını yitiren Garibe Gezer, Abdurazak Suyur ve Halil Güneş’in fotoğraflarını paylaşarak cezaevlerindeki ölümlere dikkat çeken Demirtaş, bir diğer paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Sözde yargı paketleri yoluyla ne kadar mafya, tecavüzcü varsa dışarı salındı. Hasta tutuklu ve hükümlülerin ise her gün cenazesi çıkıyor, cezası bitenlerin infazları sudan sebeplerle yakılıyor. Unutmayacağımız o kadar şey birikti ki… Adalet bir gün herkese lazım olacak. Cezaevlerinden cenazesi çıkan tutsaklara Allah’tan rahmet, yakınlarına ve halkımıza başsağlığı ve sabır diliyorum. Adalet ve özgürlük mücadelemizi sürdürme kararlılığımızı arttıracaklar.”