Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile 2016 yılında cezaevinde yaptıkları görüşmeler gerekçe gösterilerek “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yamak” iddialarıyla avukatlar Levent Pişkin, Cahit Kırkazak ve Ayşe Batumlu'nun da aralarında bulunduğu 12 kişi hakkında açılan davanın karar duruşması Bursa 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

VEKİLLER SALONDAN ÇIKARTILDI

HDP milletvekilleri Züleyha Gülüm, Ömer Faruk Gergerlioğlu ile birlikte çok sayıda hukuk örgütü temsilcisi duruşmayı izlemek üzere adliyeye geldi. Duruşma salonuna giren HDP’li vekiller ve diğer izleyiciler, mahkeme heyeti tarafından salgın gerekçe gösterilerek salondan dışarı çıkartıldı. 

Tutuksuz yargılanan avukatların hazır bulunduğu duruşma kimlik tespiti ile başladı. Duruşmada ilk olarak yargılanan avukatlar savunma yaptı. Avukatlar savunmalarında suçlamaları ret ederek beraatlarını talep etti. Savunma avukatları da müvekkillerinin beyanlarına katıldıklarını belirterek, beraat talebinde bulundu.  

AVUKATLAR BERAAT ETTİ

Savunmaların tamamlanmasının ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, ardından kararını açıkladı. Mahkeme, aynı dosya kapsamında ruhsatsız silah bulundurduğu gerekçesi ile bir kişiye 500 TL para cezası verirken, aralarında avukatların da bulunduğu 11 kişinin ise beraatına karar verdi.