RTÜK'ün Edirne Cezaevi’nde beş yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş'ı yayınında konuk eden FOX TV hakkında inceleme başlatmasına Başak Demirtaş tepki gösterdi. Başak Demirtaş'ın tepkisini paylaşan Selahattin Demirtaş  "Milyonlar gibi benim de kalbim seninle Başak" dedi.

Başak Demirtaş Twitter paylaşımında "Beş yıldır, gece gündüz her kanalda Selahattin’e ve arkadaşlarına iftira atmak, onları suçlamak serbestken suçsuzluğu AİHM Büyük Daire kararıyla kesinleşmiş olan eşimle ilgili televizyonda biraz olsun konuşmam mı suç? Maalesef hem utanç verici hem de üzücü bir durum.

Demek ki beş yıllık yalanlar ve iftiralar, bir saatlik hakikat karşısında tuzla buz olabiliyormuş. Bu kadar saldırıya gerek yok, hakikatin karşısında tüm yalanların, üretilmiş algıların sonsuza kadar sürmeyeceğinin bilinmesi gerekirdi." dedi.

Başak Demirtaş'ın bu paylaşımını alıntılayan Selahattin Demirtaş "Dün akşam ekranlarda ailemi hedef haline getiren linç güruhları iyi bilsin ki, ailemin tek bir ferdinin saç teline zarar gelirse sorumlusu sizsiniz. Milyonların yürekli dayanışmasını unutmayacağım gibi, bunu da asla unutmayacağım. 

Milyonlar gibi benim de kalbim seninle Başak." ifadelerini kullandı.

AVUKAT KAHRAMAN: BAŞAK DEMİRTAŞ'IN SÖYLEDİKLERİNİN BİR KELİMESİNDE BİLE SORUN YOK

Başak Demirtaş'ı yayınında konuk eden FOX TV hakkında inceleme başlatmasına Demirtaş'ın avukatı Mahsuni Kahraman da yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Kahraman'ın yaptığı paylaşım şöyle:

"Başak Demirtaş'ın dün Fox'ta söylediklerinin tek bir kelimesinde bile sorun yok. Aslında "sorun" söyledikleri değil, haklılığı. Bu haklılığın duyulmaması, görülmemesi isteniyor. Bir amaç da toplumu korkutmak. Oysa hiç kimse korkmuyor. Hele artık hiç."

NE OLMUŞTU?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Fox TV'ye eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın katıldığı program gerekçesiyle inceleme başlattığını duyurmuştu.

RTÜK'ten yapılan açıklamada, “FOX yayın kuruluşunda bugün gerçekleşen bir programda konuk Başak Demirtaş’ın sözleri ve açıklamaları nedeniyle 6112 sayılı Kanun çerçevesinde inceleme başlatılmıştır” denilmişti.