Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın toplumdaki yoksullaşmaya ilişkin tepkiye ‘Her evde araba var, kapıcıda araba var’ sözleriyle değerlendirmesini HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’tan göndermeli bir yanıt geldi.

Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Demirtaş, Erdoğan'a göndermede bulunarak "Diyarbakır'daki apartman görevlimiz, Almanya'dan Audi Q8 getirtmiş. Zaten bi tane de Mercedes makam aracı vardı, bu yenisini market alışverişlerinde kullanacakmış" ifadelerini kullandı.

“İktidardakiler dışarıda ne yaşıyorsa artık” yorumunda bulunan Demirtaş, şu mesajı verdi:

 “Neyse, az kaldı. Yakında sizi bu 'aşırı zenginlikten' kurtaracağız."

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, geçen haftaki kabine toplantısının ardından yaptığı konuşmada muhalefetin ekonominin kötü olduğuna yönelik eleştirilerine "Şu anda her evde araba var, kapıcısında araba var, şu anda ikinci el araba yetişmiyor. Bunları nasıl görmemezlikten geliyorsun. Bunu televizyon ekranlarından vatandaşa anlatır, vatandaşı kandırabilirsiniz ama bizi kandıramazsınız. Hepsinin istatistiklerini tutuyoruz. Nerede ne oluyor, ne satılıyor bunların hepsini gayet iyi biliyoruz” ifadelerini kullanmış, bu iddiası şaşkınlık yaratmıştı.