31 Mart yerel seçimlerinin ardından 20 belediyesine kayyum atanan HDP’de, başta görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanı Selçuk Mızraklı olmak üzere çok sayıda belediye eşbaşkanı gözaltına alınmıştı.

Tarafsız Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, HDP’li siyasetçilere yönelik gözaltılar devam ederken Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman, HDP’nin fiilen tasfiye edildiğini söyledi.

Twitter’dan paylaşımda bulunan Karaman, “Fiilen tasfiye edilen/edilmek istenen bir HDP var. HDP’nin elinde ise toplu istifa ederek ara seçim ile hodri meydan deme imkânı var. TMM istifaları kabul eder ve ara seçim olursa ne ala: Yeni bir çıkış olabilir. Kabul etmezse, iktidarın tasfiye politikası ifşa olur” ifadelerini kullandı.

Karaman, bir takipçisinin “Sanki toplu istifa zamanı” yönündeki mesajına da “Siyasal varlık, TBMM’de bulunmayla sağlanmadı, sağlanamaz. Politika üretiminin yegane merkezi Meclis değildir. Bilakis, bu koşullarda Mecliste bulunma, HDP’nin politika üretiminden ziyade, iktidarın meşruiyetininin tahkim aracı haline gelmiş durumda. Bir şey yapmalı, yapılmalı” yanıtını verdi.