Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamaları, Twitter hesabından paylaşıldı. Tutuklu bulunduğu süre içinde zaman zaman Twitter hesabından mesajlar gönderen Selahattin Demirtaş, bugünkü paylaşımında "muhalefetin adayı" konusunda açıklama yaptı.

Demirtaş, "Ben muhalefetin ortak adayı olsam cezaevinden bile seçim kazanırım. Dışarıda ise birileri halen bu üçkağıtçı, dolandırıcı iktidarın halkı kandırıp seçim kazanabileceğine inanıyor" dedi.

Demirtaş şunları ekledi:

"Halka güvenin, yüzünüzü yoksullara dönün. Yan yana durmaktan korkmayın ve miting meydanlarını doldurun. Merak etmeyin, biz varız. Birlikte kazanacağız, mutlaka kazanacağız."

15 Temmuz darbe girişimi ardından Selahattin Demirtaş, çok sayıda HDP milletvekili ile birlikte 3 Kasım’ı 4 Kasım’a bağlayan gece gözaltına alınarak, tutuklandı. 

Demirtaş’ın tutuklanmasının üzerinden 89 gün geçtikten sonra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamlayarak, 501 sayfalık iddianame hazırladı. 31 ayrı fezleke birleştirilerek hazırlanan iddianamede, Demirtaş için 142 yıla kadar hapis cezası istendi.

Demirtaş’a, “Örgüt kurma ve yönetmek”, “Örgüt propagandası yapmak”, “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme yönetme bunların hareketlerine katılma”, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “Suçu ve suçluyu övmek”, “Suç işlemeye alenen tahrik etme”, “Halkı kanunlara uymamaya tahrik etme” suçlamaları yöneltildi.