Amed Emek ve Demokrasi Platformu, ölüm orucunun 288’inci gününde yaşamını yitiren Grup Yorum Üyesi Helin Bölek için yazılı açıklama yaptı.

Helin Bölek’in cenazesine yapılan muameleye tepki gösterilen açıklamada,  “Bu uygulamalar daha önce birçok cenaze töreni için uygulanmış ve toplumsal hiç bir sorunu çözemediği görülmüştür. Her kesimin inancına ve yaşam biçimine uygun cenazesini defnetme hakkına saygı gösterilmeli” denildi.

‘BAŞKA ÖLÜMLERİN YAŞANMAMASI İÇİN…’

Başka ölüm ve kalıcı hasarlara tanıklık edilmek istenmediğine vurgu yapılan açıklamada devamla, “Bu nedenle sorunların çözümünde; insan haklarını, hukukun üstünlüğünü esas alan, insan onurunu koruyan bir yaklaşım  en akılcı çözüm yolu olarak düşünülmelidir. Açlık grevine neden olan sebeplerinin insanı esas alan bir şekilde ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz. Devam eden açlık grevleri sürecini izlediğimizi, cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin onurlarına saygı gösterilmesini, hiçbir tutuklu ve hükümlünün tecrit ve izolasyon koşullarında tutulmaması ve cezaevleri sivil izlemeye açık hale getirilmesi gerekliliğini bir kez daha ifade ediyoruz. En kutsal hak olan yaşam hakkına yönelik gerçekleştirilen bu eylemin; doğuracağı olumsuz etkilerini bertaraf edebilmek tüm insanlığın sorunu olup başka ölümlerin yaşanmaması için her türlü çabanın sarf edilesini talep ediyoruz” ifadelerine yer  verildi. (Diyarbakır/MA)