Konya’nın Meram ilçesinde 30 Temmuz'da Dedeoğulları ailesinden 4’ü kadın 7 kişiyi katleden Mehmet Altun dün yakanırken, olaya dair ayrıntılar da netleşmeye başladı. Mezopotamya Ajansı (MA), Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyasında yer alan görüntü çözüm tutanaklarının ardından olay yeri inceleme ve otopsi raporlarına da ulaştı. 

YANGIN İZLERİ

Olay yeri inceleme tutanaklarında, zanlı Altun'un tüm aile bireylerini silah zoruyla topladığı bahçe kısmında öldürdüğüne yer verildi. 112 ve itfaiye ekiplerinin polislerden önce olay yerinde olduğu kaydedilen tutanaklarda, evde çıkan yangının söndürülmesi ardından evin etrafının güvenlik çemberine alındığı ifade edildi. Tutanaklarda, evin bahçe girişine göre solda bir kadın, avlunun orta kısmında bir erkek, ikametin batı tarafına bakan kısmında yer alan merdivenlerde bir erkek, avlunun girişe göre sağ tarafta olan kısmında gül ağaçları kısmında bir kadın, avlunun orta kısmında bir kadın, ikametin güney kısmında giriş kapısı merdivenleri ilk basamağında sırt üstü erkek, itfaiye ekipleri yangını söndürüp çıktığında giriş kapısı arkasında bir kadın şahsın yaşamını yitirdiği bilgilerine yer verildi. Tutanaklarda, evin duvarlarında yoğun is olduğu, itfaiyenin yangını söndürmek için kullandığı suyun evin içerisine dolduğu ve odaların kısmen yanmış olduğu kaydedildi. 

OTOPSİ RAPORLARI

Otopsi raporlarında ise, katledilenlerin vücutlarında toplam 21 kurşun girişi saptandığı ve ölüm sebeplerinin beyin kanaması, beyin harabiyetiyle iç kanama sonucu gerçekleştiği belirtildi. Raporlarda, 6 kişinin baş bölgesine isabet eden, Yaşar Dedeoğulları’nın ise boyun bölgesine isabet eden kurşunun öldürücü nitelik taşıdığı ifade edildi.  

Katledilen 7 kişinin otopsi raporlarının sonuç kısmında şu ifadeler yer aldı:

Yaşar Dedeoğulları: Vücudunda 5 adet mermi çekirdeği girişi saptandığı, 3 kurşunun öldürücü nitelikte olduğu, 2 kurşunun öldürücü nitelikte olmadığı, tariflenen 5 merminin cilt ve cilt altı bulgularına göre değerlendirildiğinde bitişik atış mesafesi dışında yapılmış olduğu, atışların elbiseli bölgeye isabet etmesinden kaynaklı kesin atış mesafesinin tespit edilemediği, ateşli silah yaralanmasına bağlı omur, kot, mandibula, pelvis, hyod kemik ve troid kıkırdak kırıkları ile birlikte iç organ yaralanması ve büyük damar yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu öldüğü.

Serpil Dedeoğulları: 2 adet ateşli silah mermi giriş yarası saptandığı, yaralanmaların ayrı ayrı öldürücü etkisi olduğu, başta bulunan merminin uzak atış mesafesi olduğu, diğer merminin cilt ve ciltaltı bulgularına göre değerlendirildiğinde bitişik atış mesafesi dışında yapılmış olduğu, atışların elbiseli bölgeye isabet etmesinden kaynaklı kesin atış mesafesinin tespit edilemediği, ateşli silah yaralanmasına bağlı kafa kubbe, kaide ve kot kemik kırıkları ile birlikte beyin kanaması, beyin doku hasarı ve iç organ yaralanmasından iç kanama sonucu öldüğü.

Metin Dedeoğulları: 2 adet ateşli silah yaralanmasından birinin öldürücü, diğerinin öldürücü olmadığı, kafa saçlı deride bulunan ateşli silah mermisinin uzak atış mesafesinde olduğu, göğüs sağ yanda olan merminin atış mesafesinin tespit edilemediği, ateşli silah yaralanmasına bağlı kafa kaide, yüz kemikleri ve kot kırıkları ile birlikte beyin kanaması, medulla spinalis harabiyeti ve iç organ yaralanması sonucu öldüğü.

Serap Dedeoğulları: Tek ateşli silah yaralaması ve öldürücü nitelikte olduğu, cilt ve ciltaltı bulgularından uzak atış mesafesinden atıldığı, ateşli silaha bağlı olarak kafa kubbe, kaide ve kot kemik kırıkları ile birlikte beyin kanaması, beyin doku harabiyeti sonucu öldüğü.

Barış Dedeoğulları: 4 adet ateşli silah mermi yarası saptandığı, 2 ateşli silah mermisinin uzak atış mesafesinden atıldığı, ateşli silah yaralanmasına bağlı kafa kubbe, kaide ve kot kemik kırıkları ile birlikte beyin kanaması, beyin doku harabiyeti ve iç organ yaralanmasından iç kanama sonucu öldüğü.

İpek Dedeoğulları: 3 adet ateşli mermi girişi tespit edildiği, bir mermi girişinin tek başına öldürücü nitelik taşıdığı, diğer iki merminin öldürücü nitelik taşımadığı, ateşli silaha bağlı kafa kubbe, kaide ve kot kemik kırıkları ile birlikte beyin kanaması, beyin doku harabiyeti sonucu öldüğü.

Sibel Dedeoğulları: 4 adet ateşli mermi silah giriş yarası vücutta bulunan 3 kurşunun öldürücü nitelikte birinin öldürücü nitelikte olmadığı, ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı kafatası, kubbe, kaide ve servikal vertebra kemik kırıklarıyla birlikte beyin kanaması, beyin doku hasarı, iç organ ve büyük damar yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu öldüğü.

MA / Berivan Altan