Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde sürdürdüğü Adalet Nöbeti'ne destek ziyaretleri devam ediyor. Görevden alınarak yerine kayyum atanan Ergani Belediyesi Eşbaşkanı,  İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kaya ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ergani ve Çermik ilçe örgütleri temsilcilerinden oluşan heyet, “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda Şenyaşar ailesini ziyaret etti. 

‘ADALET BU MU?’

Ferit Şenyaşar, heyete maruz kaldıkları katliam ve devamında sürdürdükleri adalet mücadelesine dair bilgi verdi. Anne Emine Şencyaşar ise yaklaşık bir yıldır adliye binası önünde nöbette olduklarını belirterek, “Bütün engellemelere rağmen burada oturuyoruz. Beni ifadeye çağırıyorlar. Katiller ise ellerini kollarını sallayarak geziyor. Çocuklarımı kim öldürdü? Neden oğlumu bırakmıyorlar? Adalet bu mu?” diye sordu. 

Ergani HDP ilçe Eşbaşkanı Zülküf Birgül, ailenin adalet talebinin bütün toplumun talebi olduğunu belirterek “Biz bütün gücümüzle haklı eylemlerinin yanındayız. Bir an önce taleplerinin karşılanması en büyük temennimiz. Adalet Bakanı bir ay önce ‘adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun’ demişti. Biz bu söylemin yerine getirilmesini istiyoruz. Anayasa rafa kaldırılmış. Ailenin meşru mücadelesine herkes destek vermeli” diye konuştu.

‘HERKES AİLEYE SAHİP ÇIKMALI’

Ergani DBP ilçe Eşbaşkanı Zülküf Uçar ise ailenin adalet talebinin bir an önce karşılanması gerektiğini dile getirdi. Uçar, “Şenyaşar ailesi için adaletin sağlanması talebi insanım diyen herkesin talebidir. Hukukun bittiği yerde insanlıkta biter. Hukukun işlemediği bir ülkede huzur olmaz” dedi. 

PİA Genel Başkan Yardımcı Ahmet Kaya da aileyi, kesintisiz sürdürdüğü adalet mücadelesinden dolayı kutlayarak başladı. Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesinin adalet talebi olan herkes için örnek olduğunun altını çizen Kaya, “Bunun için herkes aileye sahip çıkmalı. Bugün biz adaleti ayakta tutmanın bir parçası olarak buradayız. Başka bir amacımız yok. Sadece adalet tecelli etsin istiyoruz. Katliam her yönü ile açığa çıkarılmalı” diye konuştu. 

‘BİZE DİRENME GÜCÜ VERİYOR’

Çermik HDP İlçe Eşbaşkanı Berat Can da Adalet Nöbeti’ne dönük engellemelere dikkati çekerek, “Ailenin haklı ve meşru eylemlerini destekliyoruz” dedi. 

Ferit Şenyaşar, gelen heyete teşekkür ederek, “Kötü hava şartlarına rağmen bizi ziyaret ettiler. Bu bize direnme gücü veriyor. Bu sistem değiştiğinde, bu dosyanın üzerini kapatmak isteyenler hesabını verecek. Herkes davayı sahipleniyor. Bir an önce adaletin sağlanmasını istiyoruz” dedi. 

Heyet, aile ile birlikte bir süre Adalet Nöbeti tuttuktan sonra alandan ayrıldı.