Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde sürdürdüğü Adalet Nöbeti'ne destek ziyaretleri sürüyor. Çukurova bölgesinden gelen Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUHAY-DER), HDP'li yöneticiler, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ile HDP Kürtçe Yol Haritası İzleme Komisyonu üyeleri bugün Şenyaşar ailesini adliye binası önünde ziyaret etti. 

BARIŞIN ANAHTARI 

Ziyarette konuşan Barış Annesi Şemsa Bağdu, “Adalet gelmesi için buraya geldik. Niye katiller yakalanmıyor? Annenin çocukları ve eşi katledildi. Anne 9 aydır burada, neden kimse sesini duymuyor? Bu nasıl adalet? Hepimiz annemiz ile birlikteyiz" dedi. 

Barış Annesi Meryem Erbey, “Annenin acılarını paylaşıyoruz. Annenin yaşadıklarının Roboskî, Cizre, Nusaybin’de yapılan katliamlardan farkı yok. Bütün dünya Kürtlere kulak versin. Türkiye bir uçuruma sürükleniyor. Bunu durduracak olan barıştır. Barışın anahtarı İmralı’da. Barışı sağlayamayanlar istifa etmeli" ifadelerini kullandı. diye konuştu. Daha sonra konuşan anneler de savaşa karşı olduklarını vurguladı. 

‘HERKES HESAP VERECEK’

HDP Mersin İl Eşbaşkanı Mehmet Alış, katliamın üzerinden 3 yıl 6 ay geçtiğinin altını çizerek, “269 gündür burada adalet nöbeti tutan annemizin yanındayız. Adalet sağlanana kadar desteklerimizi sürdüreceğiz. AKP-MHP faşist iktidarı kendi bekaları için adaleti hiçe sayıyorlar. Adalet er geç tecelli edecek. Bağımsız bir yargı önünde herkes hesap verecek” diye konuştu. 

Ziyaret, “Hak, hukuk, adalet” sloganlarıyla son buldu. Çukurova bölgesinden gelenler, daha sonra bir süre aileyle birlikte Adalet Nöbeti tuttu. 

ADALET VURGUSU

Nöbet eylemi sürerken, HDP Kürtçe Yol Haritası İzleme Komisyonu üyeleri de aileyi ziyaret etti. Şenyaşar ailesinden adalet mücadelelerine dair bilgi alan heyetten HDP Milletvekili İmam Taşçıer, “Annenin talebi adalet. Adalet yerine gelsin istiyor. Bu hepimizin talebidir. Bir yerde adalet yoksa orada işler yoluna girmez. Eskiden kötü de olsa bir hukuk vardı. İktidardan talebimiz hukuka göre hareket etmeleri. Annenin talepleri son derece insanidir. Biran önce adalet gelsin. Kimler suçluysa tutuklasın” diye konuştu. (Urfa/MA)