İktidara yakınlığı ile bilinen Cübbeli Ahmet Ünlü, HDP’ye oy verenlere yönelik ağır ifadeler kullandı. Ünlü, HDP oy verenlerin vatandaşlıktan çıkarılmasını da istedi.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, yayınladığı bir videoda HDP’ye ve seçmenlerine yönelik ağır ifadeler kullandı. Kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Cübbeli, “PKK militanlarını destekleyen ve bölünme niyetiyle HDP’ye rey verenleri vatandaşlıktan çıkarmazsanız vatanın bütünlüğünü sağlayamazsınız ve bölünmeyi önleyemezsiniz! Ya se ya terk etti:”

HDP Grup Başkanvekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ise Cübbeli’ye, “Bu halkı, milyonlarca insanın iradesini hiçe sayanlardan kurtaracak tek güç HDP’dir. İyi ki HDP var” diye tepki gösterdi.

Cübbeli konuşmasında HDP için, “Allah partilerini ilhak eylesin. Rey verenlerin bütün ellerini iptal eylesin, kurutsun. Allahım yüzde 10 yüzde 11 reylerini sıfırın altında bilmem kaç dereceye Rabbim inzal eylesin. Allah’ım bütün belaları onların üzerine takdir eylesin, irsal eylesin. Yahudi’ye çalışıyorlar. O Saadet o DEVA da onlara çalışıyor” dedi.

Cübbeli, HDP’ye oy verenlerin vatandaşlıktan çıkarılmasını ve vatansız bırakılmalaranı istedi.