Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Meclis’te sürdürdüğü “Adalet Nöbeti” eylemine gün içerisinde siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinden bir dizi dayanışma ziyareti gerçekleşti. HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu ile milletvekillerini ziyaret edenler, HDP’ye dayanışma dileklerini iletti.

HDP’yi ziyaret eden siyasetçiler arasında eski bakanlardan Cemil Erhan, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun,  Bağımsız Milletvekili Ahmet Şık, CHP milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi, Sezgin Tanrıkulu ve Nihat Yeşil, SHP eski milletvekili Ali İbrahim Tutu yer aldı.

‘AKP’Yİ RAHATSIZ ETTİ’

CHP2li Sezgin Tanrıkulu, Gergerlioğlu’nun direndiğini ve mücadele ettiğini belirterek, milletvekilliğinin hukuksuzca düşürüldüğünü söyledi. Kendisinin de Gergerlioğlu’nun yanında olduğunu belirten Tanrıkulu, Gergerlioğlu’nun mazlumların yanında olduğunu ve hak ihlallerini gündeme getirmesinin AKP’yi çok rahatsız ettiğini belirterek, “Hukuksuz bir yargı işlemi ile milletvekilliği düşürüldü. Ben avukatım, insan hakları alanında çok çalışmam var. Tümüyle ifade özgürlüğüne, seçme ve seçilme hakkına aykırı bir durum var. Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun paylaşımı bir haber paylaşımıdır. Tamamıyle ifade özgürlüğüdür” dedi.

ALEVİ ÖRGÜTLERİNDEN ZİYARET

Alevi örgütlerinden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSKAD), Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) da HDP’yi gün içinde ziyaret etti.

Barış Vakfı, Ortak Yaşam Girişimi, Barış Akademisyenleri, Varto Der, Demokratik İslam Kongresi (DİK) de gün içerisinde eylemi ziyaret edip dayanışma ve destek duygularını iletti.