Diyarbakır’da dokuz yaşındaki erkek çocuğuna camide cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile tutuklu olarak yargılanan Hisami Cami İmamı 51 yaşındaki Kadri Ö., mahkemede “15 Temmuz darbe girişimi sonrası camide sela okuduğum için bu olaylar başıma geldi” savunmasını yaptı.

Halk TV’nin aktardığına göre Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde savunmasını yapan imam Kadri Ö. kendisine iftira atıldığını, nedeninin ise 15 Temmuz darbe girişimi sırasında camiye giderek sela okuması olduğunu iddia etti.

İmam Kadri Ö., şunları söyledi:

“Benim çocuklarım gelip böyle şeyler anlatsa ben gider o adamı linç ederim. Olaydan sonraki gün ben gidip yatsı namazını kıldırdım. Ertesi güne kadar da oradaydım. Bu iş planlı ve programlı bir iş olmasaydı mağdurun ailesi beni orada linç ederdi. Ben, 32 yıldır resmi imam olarak görev yapıyorum. Bahsi geçen tarih 24 Ağustostur. Bir önceki ayın 15’inci günü darbe teşebbüsü nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Diyanet İşleri Başkanımızın talimatı üzerine sela okudum diye bu olaylar başıma geldi. Benim tek suçum sela okumaktı . Sela okuyan birinin cezalandırılması mı gerekiyor.”

‘BANA REİSİN İMAMI DERLERDİ’

İmam Kadri Ö. “Mahalledeki esnaf beni sevmez ve bana ‘Reisin İmamı’ lakabını taktırmışlardı. Beni bundan dolayı sevmezlerdi” diye konuştu.

18 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Savcılık, imam Kadri Ö. hakkında 18 yıla kadar hapis cezası talep etti.

“Kamu görevinin veya hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle” istismarın durumunun gerçekleşmesi nedeniyle cezanın yarı oranında artırılmasını talep eden iddia makamı, “istismarın cebir kullanmak” suretiyle gerçekleştiği için ceza artırım hükümlerinin uygulanmasını istedi.

Mahkemenin 23 Haziran’daki duruşmada karar vermesi bekleniyor.