Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Yafes Mahallesi'nde bu sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında İbrahim Kızılkaya, Resul Vesek ve Abdulmütalip Tetik adlı yurttaşlar gözaltına alındı. Baskın sırasında evlerin kapılarını kıran özel hareket polislerin, aile fertlerini darp edip, tehdit ettiği öğrenildi.

DARP ANI KAMERADA  

Poliin uyguladığı şiddet, gözaltına alınan isimlerden Abdulmütalip Tetik’in evindeki güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, kar maskeli ve uzun namlulu özel harekat polislerinin baskın sırasında evin kapısını açan Tetik'in kardeşi Kahraman Tetik’i diz çöktürüp, silahla başında beklediği görülüyor. O anlarda polislerden birinin, Tetik’in bel kısmına tekme attığı görülüyor. Sonrasında evin içinden çıkan başka bir polisin de Tetik’in sırtına diziyle vurduğu görüntülere yansıyor. 

DARP VE HAREKET

3 katlı evin içindeki birçok kapıyı kıran ve eşyaların tümünü dağıtan polisler, aile bireylerine hareketlerde bulundu. Baskın sırasında yaşananları anlatan gözaltındaki Tetik'in eşi Bahar Tetik, şunları söyledi: "Sabah saat 5'te geldiler. Kapı sesi geldi. 'Ben polisim' diyerek kapıyı kırdılar. Eşim Abdulmütalip’i kelepçelediler. Kafasına tekme ile vurdular. Bana da 'Konuşma, çocuklarını da al yanına. Siz pis teröristsiniz' dediler."

'TARAMA HAKKIMIZ VAR'

3 katlı binadaki bazı kilitlim odaların yakınlarına ait eşyalarka dolu olduğunu söylemelerine rağmen polislerin bu odaların kapılarını kırdığını paylaşan Tetik, “O seni ilgilendirmez. Silah arıyoruz. Silahları belki bu odaya koymuşsunuz' dediler. ‘Odaların anahtarını çıkaracağım’ dedim ama dinlemeden tekmelerle kapılarını kırdılar. Polis, 'Ses çıkarırsanız tarama yapabilme emrimiz var' dedi" diye belirtti.

Bir süre sonra yaşananlardan çocuklarının korkması üzerine polislerin çocukları ile birlikte kendisini aşağı kata gönderdiğini dile getiren Tetik, kendilerine “Ben sizi tanımıyor muyum? Siz pis teröristsiniz. Ben çok gördüm sizin gibi teröristleri” şeklinde hakaretlere maruz kaldıklarını da anlattı.

Tetik Ailesi'nin evi gibi baskın yapılan diğer iki evde de kapıların kırıldığı ve gözaltına alınan 3 ismin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.