Şırnak'ın Cizre ilçesinde 4-12 Eylül 2015'te ilan edilen 9 günlük yasakta katledilen 21 kişi Asri Mezarlığı'nda bulunan mezarları başında anıldı. Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) öncülüğünde yapılan anmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, il ve ilçe örgütü üyeleri ile aileler katıldı.

Mezarlıkta kısa bir konuşma yapan HDP'li Vekil Özgüneş, 9 gün süren Cizre'deki ilk yasağı AKP hükümeti ve yardımcısı FETÖ'nün ilan ettiğini belirtti. Ne Türkiye kanunları ne de uluslararası kanunların onlar için geçerli olmadığını belirten Özgüneş, "Erdoğan kendisi diyordu, 'Kadın da olsa, çocuk da olsa gereği yapılsın' diye. Bundan dolayı 21 kişi vicdansızca, hukuksuzca katledildi. Cizre'de daha sonrasında ise 300'e yakın insan katledildi. Silopi, Diyarbakır, Şırnak'ta da benzer durumlar yaşandı. Bu yaşananlardan dolayı kimse tutuklanmadı. Bazı açılan davalar var. Onlarda da 6 yıl geçmesine rağmen bir adım atılmadı. Kürtler için kanun, nizam maalesef yok" dedi.

'MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Kürtlere karşı suç işleyenlere cezalar verilmediğini belirten Özgüneş, "O yüzden diyoruz ki mücadelemiz zulme, hukuksuzluğa, insanlık dışı uygulamalara karşıdır. Yaşamını yitirenleri anıyoruz. Bizler demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesini sürdüreceğiz. Yaşamak direnmektir" diye konuştu.