Wei, Türkiye’ye satılan aşılar hakkında A Haber’in canlı yayınında yaptığı açıklamada, faz 3 aşamasında olan aşıların Çin’de yasak olduğunu, ancak bir yasa değişikliğiyle sınırlı alanlarda kullanımına izin verildiğini belirtti.

Jurnal'in aktardığına göre Wei, açıklamasında şunları kaydetti:“Faz 3 aşamasındaki aşıların kullanımına henüz yasal bir şekilde izin verilmedi. Çin’de de kullanımı yok ama Çin’de yasanın formalitelerini aştıktan sonra faz 3 aşamasında olan aşıların paralel bir şekilde yasaya göre çok sınırlı olan alanlarda acil durumlarda kullanımına izin verildi.”dedi.

ÇİN TÜRKİYE'NİN ALDIĞI AŞIYA DEĞİL BAŞKA AŞIYA ONAY VERDİ

Ayrıca Çin, Türkiye’nin satın aldığı Sinovac’a değil bir diğer Çin aşısı Sinopharm’a onay verdi. Böylece Sinopharm, Çin’in genel kullanım için onay verdiği ilk Covid-19 aşısı oldu. 

Etkinliğine dair detaylı bir veri açıklanmasa da aşıyı geliştiren Sinopharm’ın iştiraki Çin Ulusal Biotec Grubu’nun (CNBG) Pekin Biyolojik Ürünler Enstitüsü birimi aşının geçici verilere göre hastalığa karşı yüzde 79.34 etkili olduğunu açıklamıştı.Çin Ulusal Sağlık Ürünleri Yönetimi aşının onayını duyurdu.