Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, üniversite öğrencisi Merve Demirel’in gözaltına alındığı sırada polisin cinsel tacizine maruz kalması ardından, AKP yöneticilerinin ve Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamalarına tepki gösterdi.

‘TACİZİN GEREKÇESİ OLAMAZ’ 

Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan Yüceer, hükümetin tacize karşı tutumunun içler acısı olduğunu belirterek, yapılan açıklamaların insanları isyan ettirdiğini belirtti. Yüceer, açıklamalara ilişkin tacizi “meşrulaştırdığı”  eleştirisini getirerek, “Babası FETÖ’cüymüş, taciz var mı yok mu belli değil’ şeklindeki açıklamalar içler acısı. Tacizin bir gerekçesi olamaz. Tacizin yaşanmasının ardından gelişen süreç de hem tacize uğrayan kardeşimiz için hem de tüm kadınlar açısından aslında çok yıpratıcı. Bu konudaki hassasiyetini dile getiren tüm insanlar için yıpratıcı” dedi.

‘CEZALANDIRACAKLARI YERDE TERSİNİ YAPIYORLAR’

Yüceer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tacizin yaşandığını gösteren bir fotoğraf var, kamera kayıtları var. Öyle ya da böyle bunun aması olamaz. Hele hele bu işte sorumluluğu olan insanlar tarafından hiçbir gerekçe gösterilemez. Bir kere onların daha sert açıklamalar yapması lazım. Bu kişi devlet memuru, ve görev esnasında yapıyor bunu. Yöneticilerin de sorumluluğu var. Dolayısıyla hemen  bir idari soruşturma, görevden alma, cezalandırma yapılması gerekirken, tam tersi meşrulaştıran gerekçeler sunarak, sanki yapılmamış gibi davranılıyor. Biz bunu bir kere daha yaşadık. Daha önce de ‘ bir kereden bir şey olmaz’ demişlerdi.”

 ‘TACİZ YOK SAYILMAYA ÇALIŞILIYOR’ 

Tacizin yok sayılmaya çalışıldığına dikkat çeken Yüceer, “Maalesef bunu yapan bir devlet memuru, bir emniyet mensubu. Onun çalıştığı kurumun sorumluluğunu arttırıcı bir durum var ortada. Onların da gereğini yapması gereken bir şey; ama maalesef olay yok sayılmaya çalışılıyor. Kadına yönelik bir taciz var; ama sanki kadınlar hak ediyor gibi bir algı yaratıyorlar. Bunun devlet eliyle yapılması sorumluluğun ne kadar büyük olduğunu ve aşmamız gereken ne kadar büyük sorunlarımız olduğunu gösteriyor” diye konuştu. 

‘TACİZİ HABERLEŞTİREN GAZETECİLER YARGILANIYOR’

Merve Demirel ile ilk röportajı yapan Artı Gerçek muhabiri Derya Okatan’ın gözaltına alınmasına da  tepki gösteren Yüceer, şöyle konuştu: “ Gerçek haber ile gazeteciler arasında bir duvar örülmeye çalıştırılıyor. Bu haberleri dile getiren, köşelerine taşıyan, insanlara duyurmaya çalışan gazeteciler maalesef hapislerde uzun süren yargılanmalarla karşı karşıya kalıyor. Maalesef bunların kamuoyu tarafından duyulması engellenmeye çalışılıyor. Bu da çok acı. Bir suç var, taciz olayı var. Taciz hiçbir  şekilde haklı ve meşru gösterilemez. Bunu duyurmak da gazetecilerin görevi. O kadının sesi olmak hepimizin görevi ve sorumluluğu. Tacizi haberleştiren, kamuoyunda bir duyarlılık sağlayan gazeteciler yargılanıyor. Buna sebep olanlar hükümeti yönetenlerdir.”