Adana'nın Yüreğir ilçesinde 14 Mayıs'ta Yüreğir Kaymakamlığı'na bağlı Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerine kimlik sorduğu için yaşanan tartışma sonucu ailesiyle gözaltına alınıp bırakılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef göstermesi ardından tutuklanmıştı.

CHP Adana İl Örgütü, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP'li vekiller ile Yıldırım ailesinin katılımıyla durumu protesto etti. Bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Salıcı, Yıldırım'ın Erdoğan'ın ve AKP'lilerin hedef göstermesiyle tutuklandığını dile getirdi. Güruh diye lanse edilenlerin anne, baba, kardeş çıktığını aktaran Salıcı, silah çeken Kaymakam koruması ve Kaymakam hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını, Yıldırım’ın tahliyesi için de üst bir mahalleye tutuklamaya itirazda bulunacaklarını söyledi. 

Yıldırım’ın Vefa Destek Grubu için gönüllü olarak yer aldığına değinen Salıcı, olayı aydınlatacak videoların Yıldırım ve annesinin cep telefonlarında olduğunu, bunun da emniyetin elinde olduğunu ifade etti. 

Salıcı, “Polis bu videolara el koyduğu için sizinle paylaşma imkanımız yok. Ama bazı yandaş medya gruplarında ‘kes, yapıştır’ yapılarak bazı görüntüler paylaşılıyor ki o görüntüler de o telefonlara ait. Bu görüntülere avukatlar ulaşamazken yandaş medya kalıntıları görüntülere nasıl ulaşıyor? Bu soruyu sormak gerekiyor. Biz gerçeklerin açığa çıkmasını istiyoruz. O güvenlik kameralarındaki görüntüleri polis, yargı hızlı bir şekilde açığa çıkarabilir. Dolayısıyla Eren ve ailesi bir saldırıda mı bulunmuş, yoksa bir saldırıya mı maruz kalmış? Kolayca ortaya çıkarılabilir. Buyurun çıkarın?” diye çağrıda bulundu.

AKP SEÇİM SONUÇLARINI SİNDİREMİYOR

AKP'nin beka meselesi olarak lanse edilen 31 Mart ve tekrarlanan İstanbul seçimleri sonuçlarını sindiremediğini belirten Salıcı, AKP'nin, ekonomik kriz ve salgın ortamında 5 maskeyi dağıtamazken halka hizmet götüren CHP’li belediyeleri çalıştırmamak için ısrarlı bir çabası içerisinde olduğunu ifade etti. Salıcı, “Siz sandıktan korkuyorsunuz ama korkunun ecele faydası yok. O sandık gelecek ve o sandıkla gideceksiniz" dedi. (Adana/MA)