AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde sürdürdüğü "Adalet Nöbeti”ne destek ziyaretleri sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, beraberindeki partililerle birlikte adliye binası önünde 95 gündür nöbet tutan Şenyaşar ailesini ziyaret etti. 

Şenyaşar ailesi, CHP heyetini üzerinde “Adalet” yazılı dövizler ile karşıladı.

Ziyaret sırasında ağıtlar yakan anne Emine Şenyaşar, “3 aydır burada adaletin izindeyiz. Bütün kapıları yüzümüze kapattılar. Ankara’ya geldik, 9 gün kaldık ama adaleti bulamadık. Oğlumu suçsuz yere tutukladılar. Eşim gözlerimin önünde katledildi. Artık evde oturamıyorum” diye feryat etti.

“Bu saldırı sadece bize yapılmadı. ‘Ben insanım’ diyen herkese yapıldı” diyen Ferit Şenyaşar da şunları ifade etti: “ ‘Vicdanım var’ diyen herkes bu davayı sahiplenmeli. 3 yıldır bir adalet mücadelesi veriyoruz. 95 gündür adliye binası önündeyiz ve tek talebimiz annemin gözünün önünde işlenen katliama karşı adalet. Hala gizlilik kararı var, savcı bizimle görüşmüyor. Karşımızda bir muhatap yok. Annem gece gündüz ağlıyor. 3 insanımız katledildi onları geri getiremeyiz ama ölümden daha büyük bir acı yaşıyoruz. Bu cezasızlık politikaları katliam yapanlara cesaret veriyor. Milleti tehdit ediyorlar ve ‘bizim dediğimizi yapmazsanız sonunuz Şenyaşar ailesi gibi olur’ diyorlar. Sadece adalet yazısından kaynaklı 4 kez gözaltına alındık.” 

NAZLIAKA: AİLENİN YAŞADIKLARI ADALETSİZLİK ŞİDDETİ

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ise, Şenyaşar ailesinin yaşadıklarını “adaletsizlik şiddeti” olarak tanımladı. Nazlıaka, acılı anneyi “Eşini ve iki oğlunu kaybettin. bu büyük bir acı. Bu size yaşatılanlar şiddet. Üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü getireceğiz” sözleriyle teskin etmeye çalışıp, yanlarında olduklarını dile getirdi. CHP heyeti daha sonra adliye önünden ayrıldı.

Nöbet eylemlerine devam eden anne Emine Şenyaşar, ziyareti kamera ile kayda alan polislerin sonrasında da kayıt yapmayı devam etmesine tepki gösterip, dakikalarca ağıt yaktı.(Urfa/MA)