TBMM Genel Kurulu'nda milletvekilliği düşürülen CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Maltepe Açık Cezaevi'ne gönderilen Berberoğlu bu akşam "Koronavirüsü önlemleri" kapsamında tahliye edildi. Enis Berberoğlu tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı.

Berberoğlu, MİT Tırları davasında "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklamak' suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası almış ve Yargıtay tarafından cezası onanmıştı. Karara karşı Anayasa Mahkemesi'ne başvuran Berberoğlu’nun milletvekilliği, karar beklenmeden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat oktay imzalı yazının TBMM’de okunmasıyla düşürülmüştü.

Daha önce 19 ay cezaevinde kalan ve tutuklanma kararından 24 saat geçmeden koronavirüs önlemleri kapsamında 2 ay ceza erteleme kararı ile cezaevinden çıktı.

CHP İstanbul eski milletvekili Barış Yarkadaş, Enis Berberoğlu'nun pandemi nedeniyle izinli olarak cezaevinden çıktığını bunun tahliye olmadığını vurguladı.

Enis Berberoğlu ile birlikte milletvekillikleri düşürülen HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven de dün gece tutuklanmışlardı. Güven ve Farisoğulları'nın da tahliye edilip edilmeyeceği henüz belli değil.