Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) açıkladığı rakamlara göre, şimdiye kadar Kastamonu’da 43, Sinop’ta 7 ve Bartın’da ise bir kişi yaşamını yitirdi. Bölgede bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, selin yaşandığı Karadeniz Bölgesi'nde 300 kayıp başvurusunun olduğunu söyledi. 

Batı Karadeniz’de 11 Ağustos’ta başlayan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop şehirlerinde sel ve su baskınları meydana geldi. Bartın’ın Ulus ilçesi, Kastamonu’nun Azdavay, İnebolu, Bozkurt, Küre ve Pınarbaşı ilçeleri ve Sinop’un Ayancık ilçesi selden etkilendi. Çok sayıda ev, araç ve iş yeri kullanılamaz hale geldi.

KAYIP SAYISI SAKLANIYOR MU?

Altay, selin yaşandığı Karadeniz Bölgesi'nde kayıp sayısının çok yüksek olduğuna işaret etti. Devletin kayıp sayısını paylaşmada şeffaf olmadığını ifade eden Altay, "Ne kadar kayıp, ölümüz, cenazemiz var bilmiyoruz. Bozkurt'ta vatandaşları dinlediğimizde kayıp sayısının 1000'in üzerinde olduğu algısı çıkıyor. Bana orada verilen bilgiler 300'ün üzerinde kayıp başvurusunun olduğu şeklinde. Kaç kaybımız, kaç cenazemiz var bunu bilmek istiyoruz. Devletin verdiği rakamlarla bizim orada gözlemlediğimiz rakamlar çok farklı” dedi.