Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti’ne ziyaretler sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nden bir heyet, Şenyaşar ailesini ziyaret etti. CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Doğuşcan Aydın Aygün’ün de yer aldığı heyeti, aile “Sadece adalet istiyoruz” yazılı dövizlerle karşıladı. 

Ferit Şenyaşar, heyete maruz kaldıkları katliamı ve ardından yürüttükleri adalet mücadelesi konusunda aktarımlarda bulundu. Adliye binası önünde başlattıkları eylemde birçok kez engellendiklerini belirten Şenyaşar, “Pankart nedeniyle bize para cezası kestiler. Annem hakkında ‘hakaret davası’ açıldı. Bizi buradan kaldırmak için birçok yöntem denediler ama kaldıramadılar. Bizi buradan ya adalet kaldırır ya da ölüm” diye konuştu.

'AİLENİN YANINDAYIZ'

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Doğuşcan Aydın Aygün, aileyi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’nun isteği üzerine ziyaret ettiklerini belirterek, “2018 yılında seçim sürecinde yaşanan bir vahşet söz konusu. Annenin iki oğlu ve eşi katledildi. Hastanede katledildiler. Bir kişi de şuan cezaevinde ve yargılama süreci içerisinde yaşanan haksızlıklar söz konusu. Bu süreç içinde biz CHP olarak Şenyaşar ailesini ziyaret ettik ve süreçle ilgili olarak hukuki olarak ne gibi bir destek sunabiliriz, parti olarak ne yapa biliriz diye konuştuk. Vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu belirttik” şeklinde konuştu.

Heyet aile ile bir süre sohbet ettikten sonra alandan ayrıldı.