CHP'den bir heyet yarın yapılacak yerel seçimler için alınan güvenlik tedbirleri hakkında Ankara Valisi Vasip Şahin ile görüştü. Görüşmeye; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener ile Ankara Milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi, Nihat Yeşil ve Servet Ünsal katıldı.

Görüşmeden sonra bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya, “Hangi partiden olursak olalım, kime oy verirsek verelim tüm vatandaşlarımızı sağduyuya çağırıyorum. Bu vatan hepimizin, kardeşliğimizi, huzurumuzu bozacak davranışlara pirim vermeyelim. Savaşa gitmiyoruz, karşımızda düşman yok. Demokrasinin gereği yerel yöneticilerimizi seçiyoruz” dedi.

Kaya'nın görüşme sonrasında yaptığı açıklama özetle şöyle: 

"Yarın yapılacak yerel yönetim seçimlerinin güvenliğiyle ilgili bizi endişelendiren duyumlar alıyoruz. Ankara’nın birçok yerinde, Belediye Başkan Adayımız Mansur Yavaşın resminin yer aldığı paraya büründürülmüş, ağır hakaretler içeren bildiriler dağıtılıyor. Duvarlara halkı provoke etmek için yazılar yazılıyor. İl Başkanlığımıza seçim akşamı sokaklara çıkacak grupların oluşturulduğu ve görevlendirmelerin yapıldığı yönünde çok sayıda ihbarlar geliyor.

Valiliğin, bugüne kadar seçimle ilgili yaptığı çalışmalarına teşekkür ederek, seçim güvenliği konusundaki endişelerimizi dile getirdik. Vatandaşlarımızın hiçbir baskı altında kalmadan, güven ve huzur içinde oy kullanmaları için gerekli tedbirlerin alınmasını talep ettik. Sayın Vali,  huzur içinde bir seçimin gerçekleştirilmesi için tüm güvenlik tedbirlerin alındığını, vatandaşlarımızın güven içinde gidip oylarını kullanmaları için tüm ihbarların değerlendirildiğini söyledi...

'SAVAŞA GİTMİYORUZ'

Hangi partiden olursak olalım, kime oy verirsek verelim tüm vatandaşlarımızı sağduyuya çağırıyorum. Bu vatan hepimizin, kardeşliğimizi, huzurumuzu bozacak davranışlara pirim vermeyelim. Savaşa gitmiyoruz, karşımızda düşman yok. Demokrasinin gereği yerel yöneticilerimizi seçiyoruz. Ankara halkı özgür iradesiyle Belediye Başkan Adayımız Mansur Yavaşı seçecek. Herkes sandıktan çıkan halkın iradesine saygı duyacak ve kabullenecek. Mansur Yavaş’ta tüm Ankara halkını kucaklayarak, plan ve projelerini halkın hizmetine sunacak."