HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, cezaevlerinden kendisine gönderilen mektuplardan derlediği “Kuyuların Dibinden Gelen Sesler: Cezaevi Mektupları” videolarının ikincisinde bu kez Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan Çiğdem Çelik’in mektubuna yer verdi. Eşinin de aynı cezaevinde kaldığını anlatan Çelik, 7 ve 10 yaşlarındaki iki kızının ise Aydın Nazilli’de ailesiyle yaşadığını söyledi.

Pandemi nedeniyle getirilen görüş yasağı nedeniyle çocuklarını tam 22 ay boyunca göremediğini anlatan Çelik, mesafenin uzak olması ve maddi zorluklar nedeniyle ailesinin görüşlere çok nadiren gelebildiğini aktardı. Kendi çocuklarını göremediği görüşlerde, başka mahpusların çocuklarıyla görüşmelerine şahit olduğunu anlatan anne Çelik, “Onların muhabbetlerini dinleyip, her seferinde ağlıyorum” dedi.

‘ANNE GERÇEK YÜZÜNÜ UNUTTUM’

22 ay sonra gördüğü küçük kızının görüş öncesi telefonda kendisine “Anne ben senin gerçek yüzünü unuttum” dediğini aktaran Çiğdem Çelik, “Bu nasıl bir acı tahmin edebiliyor musunuz?” diye sordu. 22 ay sonra gördüğü çocuklarıyla yarım saat görüştüğünü, maske zorunluluğu nedeniyle öpemediğini söyleyen anne Çelik, ailesinin gidiş-dönüşlerdeki maddi zorluklar nedeniyle görüşlere gelemediğini anlattı.

12 KEZ NAKİL İÇİN BAŞVURDU

Avukatların “Böyle bir dosya olmaz” dedikleri bir davadan 3 yıldır hapis yattığını söyleyen Çelik, 12 kez ailesinin yanına nakil için başvuruda bulunduğunu, ancak olumsuz yanıt aldığını söyledi. Çelik, eşinin de 10 yıl ceza aldığını ve hükümlü olarak cezaevinde kaldığını söyledi. Çelik, mektubunda, “Anne baba olmayı, eş olmayı öyle özledik ki…” diye yazdı.