Maraş Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi’nde koronavirüse (Kovid-19) yakalanarak kaldırıldığı ilçe devlet hastanesinde 02 Ekim’de yaşamını yitiren Efrînli Muhammed Emir,  İstanbul’da defnedildi. 28 yıldır tutuklu olan Emir için Cezaevi Müdürlüğü Kimsesizler Mezarlığı’na defnedildiğini belirtmişti. Ancak Emir’in cenazesinin İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda (ATK) olduğu ortaya çıktı. Cezaevi idaresi dün Emir’in vasisi Bekir Kara’ya gönderdiği tebligatla cenazenin 3 gün içinde alınmasını istedi. Ayrıca, tebligatta cenazenin alınmadığı taktirde Kimsesizler Mezarlığı’na defnedileceğini kaydedildi.

Bugün saat 15.00 sıralarında ATK’den Emir’in cenazesini alan vasisi Bekir Kara, yıkama işlemleri için Çekmeköy’de bulunan Mezarlık Müdürlüğü’ne götürdü. Orada yıkanan Emir, daha sonra aynı ilçede bulunan Ihlamurkuyu Mezarlığı’na defnedilmek istendi. Mezarlık Müdürlüğü, Emir’in Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiği için burada defnedilmesini izin vermedi. Ardından Emir’in cenazesi Beykoz ilçesinde bulunan Çavuşbaşı Mezarlığı’na defnedildi.

Cenazeye Halkaların Demokratik Partisi(HDP) Milletvekili Dilşad Canbaz, HDP Merkez Yürütme Kurulu(MYK) üyesi Ferhat Encü, İstanbul İl Örgütü Eş Başkanı Erdal Avcı, Anadolu Yakınların Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) Eş Başkanı Şeyhmus Işık ve çok sayıda yurttaş da katıldı.