Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’nü basan silahlı saldırgan Onur Gencer'in rehin aldığı parti çalışanı Deniz Poyraz’ı öldürdü. Parti binasını ateşe vermeye çalışan saldırgan, gözaltına alındı. Saldırıya dair ulaştığımız HDP’li vekiller, saldırının İçişleri Bakanlığı tarafından organize edildiğini söyledi. 

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, saldırıların doğrudan İçişleri Bakanlığı tarafından organize edildiğini belirterek, “Geçtiğimiz günlerde HDP Ankara Genel Merkezinde de olduğu gibi organize edilen bir saldırıdır. İktidarın içine düştüğü çukurdan çıkmak için yeniden partimize dönük provokasyonları devreye soktuğu bir dönemdeyiz. O yüzden tüm halkımıza HDP’yi sahiplenmeye ve HDP etrafında kenetlenme çağırıyoruz” dedi.

‘İKTİDARDAN HABERSİZ DEĞİL’ 

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ise partililerine yönelik saldırıların günden güne arttığına dikkat çekerek, “Son aylarda bu saldırılara karşı tedbir almaya çalışıyorduk. Çünkü iktidarın bizzat kendileri tetikçi konuma geldi. Her gün bu suçları ifşa olmaya, ortalara dökülmeye devam ediyor. Bunları gündemden düşürmek için kendilerinin çaresiz kaldığı, çıkıp ağızlarını açamadıkları bu rezaletlere dur diyemedikleri için, gündem değiştirmek zorundaydılar. Bizim için bu saldırı sürpriz değildi. Bu saldırıyı bir sarhoştu diye atlatmaya da çalışabilirler. Ancak, kesinlikle ellini göğsüne çekerek oh oh diyen, kendi yaptıkları rezillikleri ve suçları örtbas eden başta İçişleri Bakanı olmak üzere, bu saldırı iktidardan habersiz değildir. Onlar tetikçidir, tetikçilerin elebaşlarıdırlar. Bu katliam, bu saldırının bu doğrultuda takipçisi olacağız” diye konuştu.

Öte yandan, HDP MYK üyesi Mahfuz Güleryüz, partisinin İzmir İl Örgütü binası önünde polis karakolu olmasına rağmen saldırının yaşandığını belirterek, “MYK üyelerini, il eşbaşkanlarını öldürmeye gelmiştir. Bu devlet biliyor. Siyasi cinayetlerin provası yapıldı” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) İzmir İl Örgütü’nü basan silahlı saldırgan Onur Gencer'in rehin aldığı parti çalışanı Deniz Poyraz’ı öldürdü. Daha sonra parti binasını yakma girişiminde bulunan saldırgan, gözaltına alındı. Saldırı sonrası açıklama yapan HDP Merkez Yürütme Kurulu (HDP) üyesi Mahfuz Güleryüz, saldırının planlı olduğunu söyledi. 

‘DEVLET BİLİYOR’

Parti binası önünde polis karakolu olmasına rağmen saldırının yaşandığın belirten Güleryüz, “Aylar önce bu ülkede siyasi cinayetlerin işleneceğini söylediler. Bugün provası yapıldı. Bugün gelmiştir, milletvekillerini, MYK üyelerini, il eşbaşkanlarını öldürmeye gelmiştir. Bu devlet biliyor. Öyle spontane gelişmiş bir şey değil. Kimse inandıramaz bizi. HDP’yi, HDP’lileri, bu ülkede demokrasi ve insanlık adına mücadele edenleri korumalılar. Geri kalan hepsi mafya, hepsi çete. Hepsi Süleyman Soylu’nun emrinde, bir işaretine bakan insanlar. Hepsi bize saldırmaya, bizi katletmeye müsait. Bu atmosferde bile birileri gelip bizi tehdit ediyor” dedi.

HDP: PARTİMİZİ HEDEF GÖSTEREN İKTİDARDIR

 HDP, partinin İzmir İl Örgütü’ne yönelik saldırıya ilişkin, “Bu çok tehlikeli provokasyonu gerçekleştirenler, olayın azmettiricileri; partimizi, il örgütlerimizi hedef gösteren iktidardır, provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığıdır” açıklaması yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), partinin İzmir İl Örgütü binasına yönelik saldırı ve rehin alınan parti çalışanı Deniz Poyraz’ın öldürülmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. HDP’nin açıklaması şöyle: “Aylardır partimizin iktidar partisi, İçişleri Bakanlığı tarafından hedef gösterilmesi, provokasyon amacıyla bazı ailelerin örgütlendirilerek il binalarımızın önüne yönlendirilmesi sonucu bu sabah saat 10:30 sıralarında İzmir İl binamıza silahlı saldırı gerçekleştirildi. 35-40 yaşlarında olduğu belirtilen silahlı saldırgan, içeride parti çalışanımız Deniz Poyraz’ın da bulunduğu sırada il binamızı bastı. Çevreye ateş açan ve binayı ateşe veren saldırgana uzun süre müdahale edilmedi. Saldırıda parti çalışanımız Deniz Poyraz yoldaşımız katledildi. 

Saldırının duyulması üzerine kitlemiz Konak İlçe binamız önünde toplanmaya başlandı.

‘PROVOKATÖRLERİ YÖNLENDİREN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’DIR’

Dün Sincan’da görülen Kobanî Kumpas Davasında yapılan provokasyon provası sonucu, bugün bu saldırının gerçekleştirilmesinin amacı ve mesajı bellidir. Bu çok tehlikeli provokasyonu gerçekleştirenler, olayın azmettiricileri; partimizi, il örgütlerimizi hedef gösteren iktidardır, provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığıdır.”