Dersim'de 2018 yılında TSK'nin bombardımanı sonucunda yaşamını yitiren PKK’li Mahsum Aslan'ın cenazesinin Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kargo ile Ergani Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilmesine dair Diyarbakır’da açıklama yapmak isteyenler polis engeliyle karşılaştı.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) tarafından Koşuyolu Parkı’ndaki İnsan Hakları Anıtı yapılmak istenen açıklamaya Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Tutuklu Yakınları ile Dayanışma Derneği (TUAY-DER), MED Tutuklu ve Hükümlü Yakınlarıyla Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) yöneticileri de katıldı. 

Anıt önünde toplananların etrafını saran polisler, açıklama yapılmasına izin verilmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine gruptakiler polis engelini oturma eylemi yaparak protesto etti.

Oturma eylemi sırasında verilen mesajlarda Aslan’ın cenazesinin kargo ile gönderilmesinin kabul edilemez olduğu ifade edildi. Bir süre devam eden eylem daha sonra sonlandırıldı. (Diyarbakır/MA)