İBB Meclisi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplandı. İstanbul'daki cemevlerinin imar planlarına ibadethane olarak işlenmesine dair önerge İBB Meclisi'nde oylandı. Önergeye CHP ve İYİ Parti "evet" oyu verirken AKP ve MHP ise "hayır" oyu verdi. Teklif oy çokluğu ile reddedilmiş oldu.

İBB Meclisi’nde cemevlerinin temizlik ve benzeri hizmetlerini belediye bütçesinden karşılanması yönündeki teklif ise kabul edildi

İstanbul'daki cemevlerinin ibadethane statüsüne alınması için CHP ve İyi Parti grupları 13 Ocak'ta İBB Meclisi'ne bir önerge sunmuştu. Önergede, İstanbul'da 93 cemevinin Alevi vatandaşların ibadethane mekânları olmasına rağmen resmi olarak ibadethane statüsünde değerlendirilmediği için cami, kilise ve havra gibi ibadethanelerin faydalandığı elektrik ve su faturalarından muaf olma hizmetlerden mahrum kaldığı vurgulanmıştı.

312 üyeli İBB Meclisi'nde çoğunluk AKP'de bulunuyor. Cumhur İttifakı 180, Millet İttifakı ise 132 üye ile İBB Meclisi'nde temsil ediliyor. Partiye göre dağılım yapıldığında ise İBB Meclisi'nde; AKP 176, MHP 4, CHP 128 ve İyi Parti ise 4 üye ile temsil ediliyor.