Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Akçay Mahallesi'nde yapılmak istenilen taş ocağıyla ilgili yapılmak istenen Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısında arbede çıktı. Toplantı nedeniyle jandarma ve polis mahalleyi ablukaya aldı. Mahalle meydanında toplanan yurttaşlar, siyasi parti temsilcileri ve çevreciler, toplantıyı engelledi. Engelleme sırasında yaşanan arbedede, bazı köylüler ile Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Parti Meclisi (PM) üyesi Mert Aslanyürek ile üyeleri Çınar Taş, Belgin Ayrancı ve Yaren Sakar gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 SYKP'li, İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınan mahalle sakinleri ise olay yerinde serbest bırakıldı.

ÇED toplantısı için gelen, tutanağı tutarak, toplantıyı gerçekleştirmeden mahalleden ayrıldı. 

SYKP’DEN AÇIKLAMA

SKYP Hatay İl Örgütü, üye ve yöneticilerinin gözaltına alınmasına ilişkin, "Doğaya, yaşama, ormanlarımıza sahip çıkmak suç değildir. Bizler ne pahasına olursa olsun havamızı, suyumuzu, geleceğimizi, doğamızı savunmaya devam edeceğiz. Gözaltılar derhal serbest bırakılsın" açıklaması yaptı.

Gözaltına alınan 4 kişiye, "görevli memura direnmek" ve "toplantı gösteri yürüyüşüne muhalefet etmek" gerekçesiyle ceza kesildi. İfadeleri alınan 4 kişi, daha sonra serbest bırakıldı. (Hatay/MA)