Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Bostanlı (Kıtiş) köyünde Ramazan Akçan (70) tarafından darp edilen ve aldığı darbeler sonucu kafasına iki ayrı yerden toplam 21 dikiş atılan Nergiz İbiş ölümden döndü. 12 Şubat’ta yaşanan olayda, İbiş aldığı darbeler sonucu ameliyat oldu. Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan Akçan'ın, jandarma ifadesinin ardından aynı gün serbest bırakıldığı öğrenildi. 

Edinilen bilgilere göre, 10 Şubat’ta gübre serpmek için bahçesine giden İbiş, tellerle çevrili bahçenin direklerinden birinin söküldüğünü gördü. Bunun üzerine orada bulunan Akçan’a ne olduğunu soran İbiş, traktörle yanlışlıkla çarptığı yanıtı aldı. Direği tekrar yerine koyan İbiş, aradan iki gün geçtikten sonra geldiği bahçesinde bu kez tel örgülerin yerlerde olduğunu gördü. Telleri Akçan’ın söktüğünü düşünen İbiş, yine olay yerinde duran Akça’na ne olduğunu sorduğunda, hakaretlerle birlikte “bekle beni geliyorum” tehditlere maruz kaldı. Daha sonra evine doğru yol alan İbiş’in önünü kesen Akçan, elindeki sopayla darp etti. 

'SAVCI AKRABAM VAR' 

İbiş, kafasına aldığı darbeler nedeniyle bayılırken, Akçan’ın ellerine sürülen kanı duvara sürerek, “Hepinizin kanını akıtacağım. Savcı akrabam var. Jandarma ve polis yanımda. Dolayısıyla hepinizi öldürsem de cezaevine girmem” dediği iddia edildi. 

SOPA KANLI 

İbiş, ambulansla Kahta Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, olay yerine gelen jandarma Akçan’ı gözaltına aldı. Evinde yapılan aramada kanlı sopa evinin odunluğunda bulundu. Akçan, jandarmadaki ifadesinde İbiş’in evine gelerek kendisine hareketlerde bulunduğunu ve bu esnada onu itmesi sonucu kafasını duvara çarparak yaralandığını ileri sürdü. İlerleyen saatlerde ise hastanede hala baygın olan İbiş’in ifadesini alma gereği dahi duymayan jandarma, Akçan’ı aynı gün serbest bıraktı.

Gerek şiddet uygulanan sopanın bulunması gerekse de İbiş’in kafasının yanı sıra vücudunda da darp izlerinin olmasına rağmen serbest bırakılan Akçan, ertesi gün Kahta Cumhuriyet Savcılığı’na giderek ifade verdi. Kanlı sopa ve hastane darp raporuna rağmen Akçan, savcılık ifadesinin ardından da serbest bırakıldı. 

AMELİYAT EDİLDİ

Bu esnada Kahta Devlet Hastanesi’ne kaldırılan İbiş ise kafasına aldığı darbeler nedeniyle ameliyata alındı. Kafasının iki ayrı yerinde çatlaklar meydana gelen İbiş’in sağlık durumu gün geçtikçe iyiye gidiyor. 

ADALETSİZLİK

Kızlarını ölümüne darp eden Akçan’ın serbest bırakılmasını “adaletsizlik” olarak nitelendiren İbiş’in ailesi, Akça'nın cezalandırılması ve tutuklanması için mücadele edeceklerini belirterek yaşananlara tepki gösterdi.