Avrasya Araştırma, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin son anket sonuçlarını yayımladı. Ankete göre, bütün partiler kendi adayını çıkarsa dahi Erdoğan’ın oyu yüzde 30 bulmuyor.

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin son anket sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Ankete göre Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na yüzde 1 fark atarken en dikkat çeken isim ise Ali Babacan oldu.

Ankete göre, bütün partiler kendi adayını çıkarsa dahi AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oyu yüzde 29,8 olarak belirlendi.

Ankete göre, ‘Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tüm partiler ayrı aday gösterirse’ sorusu sorulduğunda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyu ise yüzde 28,8 olarak ölçüldü.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in oyu yüzde 12,5 olarak duyuruldu.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar aday olursa ankete göre yüzde 9,8 oy alıyor.

Anket sonuçlarına göre en dikkat çeken partilerden biri de DEVA Partisi oldu. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Cumhurbaşkanı adayı olması halinde anket araştırmasına göre yüzde 6,3 oy alacak.

Ankete göre iktidar ortağı olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin oy oranındaki düşüşte dikkat çeken konularda biri oldu. Bahçeli’ye oy vereceklerini söyleyenlerin oranı yüzde 6,0.

Mülteci karşıtı politikalar üreterek siyaset yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın oy oranı da yüzde 1,9 olarak ölçüldü.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı adayı olursa oy vereceklerini söyleyenlerin oranı yüzde 1.5.

AK Parti’den ayrılarak Gelecek Partisi’ni kuran Ahmet Davutoğlu’nun oy oranı da yüzde 1.5 olarak ölçüldü.

Millet İttifakı’nda yer alan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun oy oranı ise yüzde 1,2 olarak açıklandı.