PKK Lideri Abdullah Öcalan hakkında bazı sosyal medya hesapları tarafından yapılan paylaşımlara ilişkin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan iki gün sonra yazılı bir açıklama geldi. Başsavcılığın Medya İletişim Bürosu  "İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü olarak bulunan Öcalan’ın bazı sosyal medya hesaplarında çıkan asılsız iddiaların yer aldığı anlaşılmış olup, hükümlü hayatta olup, sağlık durumu iyidir" yönünde açıklama yaptı. 

‘MÜVEKKİLİMİZİ BİZZAT GÖRMEK İSTİYORUZ’

Öcalan’ın avukatlarından İbrahim Bilmez, iddiaların asılsız olduğu yönünde yapılan Başsavcılık açıklamasına ilişkin MA'ya konuştu.

Taleplerinin dün nasılsa bugün de aynı olduğunu ifade eden Bilmez, “Biz neden müvekkilimizin can güvenliği ve sağlığından emin olabilmek, haber alabilmek için Savcılığın bu tür açıklamalarını beklemek zorunda kalalım ya da böyle açıklamalara bel bağlamak durumunda kalalım? Bir hukuk devletinde bu 'normal' midir?  Dün ne söylüyorsak bugün de onu söylüyoruz; tecrit derhal kaldırılmalıdır. Müvekkilimiz Sayın Öcalan ve İmralı’daki diğer mahpuslar en temel yasal haklarını kullanabilmelidirler. Aile ve avukatları ile görüşebilmeli, telefon ve diğer iletişim haklarından yararlanabilmelidirler. Biz avukatları olarak İmralı’ya gidip müvekkillerimizi bizzat görmek ve bu şekilde sağlıklarından emin olup ihtiyaç duydukları hukuki yardımı sunmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

BAŞVURULARA CEVAP YOK

Öte yandan Öcalan’ın avukatları Mazlum Dinç, Raziye Öztürk, İbrahim Bilmez ve Nevroz Uysal, müvekkilleriyle ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşılan iddialara ilişkin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve Adalet Bakanlığı’na dün ve bugün yaptıkları başvuruya henüz hiçbir cevap verilmedi.