Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, silahlı ve bıçaklı saldırıya uğrayan partisinin Bahçelievler ilçe binasını ziyaret etti. Buldan’ı ilçe binası önünde HDP milletvekilleri ile parti yöneticileri ve siyasetçi Sırrı Sakık karşıladı.

Karşılamanın ardından Buldan ve beraberindekiler ilçe binasına geçti. Buldan’ı ilçe binasında ise HDP Bahçelievler İlçe örgütü yöneticileri, Barış Anneleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ve çok sayıda kişi karşıladı. Burada konuşan Buldan, bu saldırıların karşısında dayanışmanın ne kadar kıymetli olduğunu bildiklerini ifade etti.

Buldan, “Bunun ne kadar kıymetli olduğunu her geçen gün biraz daha anlıyoruz. Bizleri büyütecek ve ayakta tutacak olan elbette ki dayanışmadır. Aynı zamanda bu provokasyonu yapmaya çalışanlara ve saldırıları yapmaya çalışanlara karşı da dimdik ayakta olduğumuzun göstermektir. Saldırının olduğu günün  akşam Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar buradaydı. Burada bu saldırıyı kınamak, lanetlemek adına burada bulunan halkımızın yanında olmaya çalıştık. Bundan sonra da bunun böyle devam edeceğini herkesin bilmesi gerekiyor. Saldırının olduğu gün, tarih manidar bir tarihti. Tam da Roboski katliamının 10'uncu yıldönümüne denk gelen bir saldırıyla karşı karşıya kaldık” dedi.

KÜRTLER TARİH BOYUNCA DİZ ÇÖKMEDİ

Buldan, “Ülkemiz acılar ülkesidir. Ülkemizin tarihi katliamlarla, acılarla dolu bir tarihtir. Roboski unutulacak bir katliam değildir. Onlarca acının, katliamların yaşandığı bu ülkede, bu coğrafyada yaşayan halklar biliri. En fazla da biz biliriz, yani Kürtler bilir. Kürtler tarihi boyunca hep acılarla, katliamlarla karşı karşıya kaldı. Ama hiçbir zaman bu acıları ve katliamları unutmadı, unutturmadı ne de zalimler karşısında diz çöktü. Saldırıların arkasındaki güçleri iyi biliyoruz. Saldırının arkasındaki emir verenleri, kime tetik çektirmek isteyenleri tanıyor ve tarihten biliyoruz. Tam da Deniz Poyraz’ın duruşmasına bir gün kala yapılan bu saldırı aslında Kürtlere bir kez daha acı yaşatmak, bu ülkeyi yönetenler HDP’ye, Kürtlere bir mesaj veren anlam taşıdığını da biliyoruz” ifadelerinde bulundu. 

Buldan, saldırıların Roboski, Ankara Gar, Suruç ile Deniz Poyraz katliamının açığa çıkarılmaması üzerine bazı güçlerin harekete geçtiğini vurguladı. Buldan, “Emir veren, tetiği çeken, saldırıyı yapmak isteyenler bellidir. Kanlı bir kaosu yaratmaya çalışanlar bilsin ki HDP, bu saldırılar karşısında kendi güçlü mücadelesinden, inancından ve iradesinden asla taviz vermeyecektir. Bu meydanı korkaklara bırakmayacağımızı herkes bilmelidir. Bizleri siyaseten yenemeyen, sandıkta yenemeyen bu kesimler kanlı eylemleri ve saldırılarıyla yenmek isteseler de asla yenemeyeceklerdir” diye konuştu.

SALDIRIYI YAPANLAR YARGILANSIN

Bahçelievler ilçe örgütüne yapılan saldırıda kimsenin yaşamını yitirmemesi güzel bir haber olduğunun altını çizen Buldan, “Ama bu saldırıyı gerçekleştirenler bir an önce yargılanmalıdır. Bu güçlerin açığa çıkarılması için mücadelemize devam edeceğiz. Saldırgan elbette tek başına gelmedi. Onu buraya gönderdiler, eline silah, bıçak verdiler. HDP’ye git kanlı bir eylem gerçekleştir dediler. Kanlı eylemlerle kaoslarla, saldırılarla, katliamlarla Türkiye’nin bir yere varamayacağını artık herkes bilmelidir. HDP bugün Türkiye’de milyonların oyunu almış bir partidir. Parlamentonun 3’üncü büyük partisidir. Bütün bunlara rağmen her gün partimiz hedef göstermeye çalışanlar, her gün kriminalize etmeye çalışanlar, hakaret edenler bugün tek başına parlamentoya giremeyenler, söylemleri, tavırları ve tutumlarıyla bu saldırganları güçlendirdiklerini çok iyi bilsinler. Kendileri yüzde 10 seçim barajını aşamayacak kadar küçük partiler, Türkiye’nin üçüncü büyük partisine hakaret etme hakkına sahip değildir. Bizim haklılığımızı, irademizi, başarımızı hazmedemeyenler partimize saldırganları göndererek buradan bir şey çıkar mı umudu taşımalarına rağmen bunun boşa çıktığını gördüler görmeye devam edecekler” ifadelerini kullandı.

MUTLAKA BİZLER KAZANACAĞIZ

Deniz Poyraz davasının duruşmasında mahkeme heyetinin tavrını açık bir şekilde gördüklerini ifade eden Buldan, şunları dile getirdi: “Katilin nasıl korunduğunu ve kullandığını gördük. Dün itirazımız katile katil gibi davranılmasıydı. Ancak katile katil dediğimiz için hakkımızda soruşturma açtılar. Soruşturmaları vız gelir tırıs gider. İstedikleri kadar soruşturma açsınlar, fezlekeler hazırlasınlar biz katile katil demekten vazgeçmeyeceğiz. Arkasındaki güçleri ortaya çıkartmak için  sözümü her yerde kurmaya devam edeceğiz. Eğer bir katil tetiği çekmiş ve bir kadını vahşice katletmişse onun adı katildir. İsteğimiz sadece bu tetiği çekenlerin değil arkasındaki güçlerin sorgulanması ve yargılanmasıdır. Hiç kimse kaygıya kapılmasın. Kimsenin kuşkusu olmasın. Milyonlar mutlaka kazanacaktır. Bu zalimler karşısında, bu faşizm anlayışı karşısında bizler mutlaka kazanacağız kimsenin kaygısı olmasın. Yeter ki dayanışmamızı mücadelemizi irademizi ve kararlı duruşumuzu kaybetmeyelim, bundan ödün vermeyelim. Ben ilçe örgütümüze bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, yaralanan arkadaşlara acil şifalar diliyorum. Dayanışma içinde olanlara başta Barış Anneleri olmak üzere herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepimizi yolu açık olsun.”