Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın, basın açıklamaları ve katıldığı etkinlikler gerekçe gösterilerek “örgüt üyeliği” iddiasıyla açılan davanın 11’inci duruşması, Ankara 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Buldan’ın katılmadığı duruşmada avukatları hazır bulundu. 

YARGILAMA DURMALI

Duruşmada söz alan avukatlardan Kenan Maçoğlu, bir önceki celsede HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na ilişkin verilen kararı sunduklarını hatırlatarak, “Karar çok açık ve tartışmaya mahal vermeyen bir karar. Yasada bir boşluk olduğunu ve yasal bir düzenleme yapılması gerektiğini ve bir milletvekili hakkında yargılama yapılamayacağını söyleyen bir karar. Bu yargılamanın durdurulması gerekiyor. Aksi takdirde suç işlemiş olursunuz” dedi.  

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 2021/143 soruşturma sayılı dosyanın mahkemeye tebliğ edilmesinin istenmesini talep ederek, avukatların soruşturmanın durdurulması talebini, Anayasa’nın 14’üncü maddesi gerekçesiyle reddetti. 

Duruşma 16 Şubat 2022’ye ertelendi.