Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, 25 Kasım etkinlikleri kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın katılımıyla Dersim'de Dikilitaş Restoran'ında Alevi Kadın buluşması gerçekleştirecek. Buluşma öncesi Buldan, 5 Ocak 2020 tarihinde şüpheli şekilde kayıp olan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun bulunması için Uzunçayır Baraj Gölü'nde arama çalışmalarının bulunduğu köprüde ablası Aygül Doku'yu ziyaret etti.

'GÜLİSTAN İNTİHAR ETMEMİŞTİR'

Arama çalışmaları hakkında Aygül Doku'dan bilgi alan Buldan, burada konuşarak, "Uzun süredir kayıp olan bir insandan bahsediyoruz. 306 gündür bir insan kayıpsa ve bulunamıyorsa bu devletin ayıbıdır. Devlet sorumluluğu gereği elbette ki kayıp olan her insanı bulma gibi bir yükümlülüğe sahip. Bu kadar tekniği anlamda büyük olanaklara sahip olan bir ülke istediği zaman istediği her yerde, bir eyleme etkinliğe polisiyle askeriyle tankıyla tüfeğiyle orada her şeyi yapabilen bir devlet bir insanın bedenini eğer bulamıyorsa gerçekten bu ülkede her şey bitmiştir. Bizce Gülistan intihar etmemiştir. Arama çalışmalarının yerine biz etkin bir soruşturmanın yapılması şüpheliler üzerinden bir soruşturma yapılması gerekiyor. Daha sonuç alıcı bir gelişme olur. Bu aramalar elbette ki önemlidir fakat sonuç alıcı bir yöntem değildir. Bu yapıldı denendi, aynı yöntem üzerinden tekrar aynı şeyi yapmak zaman kaybıdır. Kamuoyunu aldatmaktır. Aileyi bekletmektir" dedi.

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

HDP olarak özellikle ailenin yanında olduklarını vurgulayan Buldan, Gülistan'ın biran önce bulunması için girişimlerde bulunacaklarını belirtti. Buldan, olayın üzerini kapatma girişimleri yapıldığını ifade ederek, “Failler, şüphelilerin isimleri ile belli ise bunlar üzerinde durulmalıdır  Elimizden geldiği kadar takipçisi olacağız. Kadınlar çok yakıdan takip ediyorlar. Yeniden soru önergeleriyle gündem yapacağız” dedi. 

'HERHANGİ BİR VEKİLİN KIZ DA OLABİLİRDİ'

Ardından konuşan Aygül Doku, "Bu genç kız herhangi bir vekilin kızı da olabilirdi. Bürokratların, vekillerin insan haklarından söz eden herkesin bu köprünün başında olması gerektiğini düşünüyorum. Gelmeyen bu kıza sahip çıkmayan herkesin kocaman bir ayıbı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Buldan, daha sonra buluşmanın yapılacağı yere doğru yola çıktı.  

DERSİM