AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde koronavirüs nedeniyle tam kapanmaya geçileceğini açıklamasının ardından dün akşam saatlerinde 17 Mayıs'a kadar sürecek 'tam kapanma' başladı. Kapanmanın gerçekleştiği ilk mesai gününde ise İstanbul'da tüm toplu taşımalar durdu, karayolları kitlendi ve toplu taşımalar için ek seferler düzenlendi. 

Polisler tarafından oluşturulan kontrol noktalarında araçlar tek tek durduruldu ve izin belgeleri kontrol edildi. İki şeritli yolun tek şerite indirilmesi nedeniyle metrelerde araç kuyruğu oluştu. Otobüslerde ise fizik mesela kuralları hiçe sayıldı.

NORMALDEN FARKI NE? 

E-5 Küçükçekmece - Avcılar arasında her iki yönde yaşanan trafik yoğunluğu, normal günleri aratmadı. Avcılar ve Küçükçekmece girişlerinde bulunan kontrol noktalarının da etkisiyle gitgide yoğunlaşan trafik, drone ile havadan görüntülendi.

Metro İstanbul, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Hatlarımızda yaşanan yolcu yoğunluğu nedeni ile yoğun olan hatlarımızda ek seferler düzenlenmektedir” açıklamasını yaptı. İlk mesai gününde yaşanan yoğun trafik ve kalabalık 'tam kapanma' konusunda soru işaretleri oluşturdu.