Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), “rotasyon” adı altında yapılan sürgünlere karşı Diyarbakır GAR'ı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı açıklamaya, sınırlı sayıda kişinin katılmasına izin verildi. Açıklamaya katılanlar, “Baskılar bizi yıldıramaz, demir yolu halkındır satılamaz” sloganı attı. 

BTS Genel Merkez Yöneticisi Ahmet Eroğlu, "haksız ve hukuksuz" şeklinde nitelendirdiği sürgünlerin geri alınması için bir dizi faaliyet başlattıklarını, ancak TCDD Genel Müdürün bu taleplere olumsuz bir tavır göstererek görüşmeyi kabul etmediğini paylaştı.

SİYASAL KADROLAŞMA 

BTS Diyarbakır Şube Başkanı Süleyman Bozkurt ise, demiryollarında, siyasi kadrolaşmanın artan bir şekilde yaşanması ile liyakatsiz ve hülle atamalar karşısında hakkı yenen, mağdur edilen çalışanların yanında olduklarını belirtti. Doğru bir personel politikasının hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyenb Bozkurt, demiryollarında hak ettiği yere gelmesi gereken kadroların yerine bilgisi, birikimi, tecrübesi olmayan, siyasi yakınlıklarını kullanarak unvan alan ve çoğunlukla demiryolculuğu bilmeyen, hak etmeden atanan yöneticiler tarafından BTS’nin düşman ilan edildiğini kaydetti. 

BTS üye ve yöneticilerini sindirilmek ve korkutulmaya çalışıldığına dikkati çeken Bozkurt, şöyle devam etti: “İşte bu nedenle, TCDD Genel Müdürlüğü tarafından 11 Mayıs 2020’de alınan kararla; 13’ü sendikamız üyesi 29 demiryolu çalışanı sürgün edilirken, aynı tarihte yandaş  sendika üyesi 53 çalışandan bir kısmı kendi istedikleri yerlere atandı, bir kısmı ise yasa ve yönetmeliklere aykırı bir şekilde hülle atamayla görevde yükseltilmişlerdir. Ulaştırma emekçileri, dostları ve sendikal mücadelemize sıcak bakan fakat üyemiz olmayan tüm arkadaşlara şunu belirtmek isteriz ki; bugün adaletten uzak, haksız ve hukuksuz bu kararın durdurulmaması önümüzdeki süreçte BTS üyeleri ile birlikte tüm çalışanlarının her an istekleri dışında başka işyerlerine gönderilecekleri yeni hukuksuzlukların yaşanacağı anlamına gelmektedir. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası olarak, yaşanan bu haksız hukuksuz karar karşısında tüm çalışanları birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Gelin sürgünlere karşı birlikte mücadele edelim."