Şırnak’ın Cizre ilçesinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nün startı verildi. Tevgera Jinên Azad (TJA) tarafından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cizre İlçe Örgütü binasında yapılan açıklamaya, HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, yerine kayyım atanan Diyarbakır Sur Belediye Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, HDP Sur İlçe Eşbaşkanı Hatun Yıldız ile parti yöneticileri katıldı. "Erkek devlet sistemine karşı isyandayız" pankartı asılan açıklamada, 7 Kasım’da yapılacak kitlesel yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı. Yürüyüşe, HDP’li vekiller Ayşe Acar Başaran, Nuran İmir, Mardin’deki kadın örgütleri, Şırnak il ve ilçe örgütleri katılacak.

Açıklamayı yapan HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Güler Tunç, "Biz kadınlar, Ortadoğu coğrafyasında doğayı, insanı, iyiyi, doğruyu ve güzelliği esas alarak insanların gelişmesini ve büyümesini sağladık. Yaşanabilir bir toplumun kutsanmasında bilgilerimiz ve keşiflerimiz vardı. Fakat bir bir çalınan bilgilerimiz ve değerlerimiz ile bugün içeresinde yaşadığımız coğrafyada öldürmeye ve gasp etmeye dayalı bir erkek egemen sistem inşa edildi. Değerlerimize sahip çıktıkça, şiddete karşı isyan ettikçe katledildik, tecavüze uğradık" dedi. 

YÜRÜYÜŞE ÇAĞRI

Yapacakları yürüyüşe katılım çağrısı yapan Tunç, şöyle dedi: "Başlattığımız ‘Em xwe diparêzin’ kampanyamız çerçevesinde yaklaşan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nün startını bugün veriyoruz. Dünden yarına uzanan kadın mücadelesi ve direnişini büyütüyoruz. Bugün verdiğimiz start ile her gün alanlarda olacağımızı söylüyor ve bütün kesimlere çağrımızdır; 7 Kasım’da kadına yönelik şiddetle mücadele etmeye ve birlikte yürümeye davet ediyoruz." 

Ardından konuşan HDP’li Nuran İmir de, kadına yönelik şiddete dikkat çekerek, “Eğer ki bizler kadına yönelik bu şiddete karşı mücadele etmezsek, mücadelemiz yarım kalacaktır. ‘Em xwe diparêzin’ kampanyası kapsamında köy köy, mahalle mahalle gezerek kadınlarla bir araya geldik. Bu çalışmalarımızı yaşamın her alanında yürüttük. Kadınların kendilerini örgütlemesi gerekir. Bugün de 25 Kasım’ın startını veriyoruz. Bütün kadınlara çağrımız; gelin hep birlikte omuz omuza mücadele edelim” diye belirtti. 

Açıklama, "Em xwe diparêzin" sloganı ile son buldu.