AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyım rektör olarak atanan Melih Bulu'ya karşı akademisyenlerin başlattığı nöbet eylemi sürüyor. Akademisyenler, hergün üniversitenin Güney Kampüsü Meydanı’nda gerçekleştirdikleri sırt çevirme eyleminin 89'uncusunu sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bugün zoom üzerinden online olarak gerçekleştirdi.  

Akademisyenler, “Geçen hafta, 29 Nisan’da Güney Meydan’daki nöbetimizde, rektör atama kararından beri kurumumuza verilmiş olan hasarları ilk kez kamuoyuna duyurduk. Boğaziçi Üniversitesi’ne verilen her zarar, kurumumuzun ihlal edilen her ilkesi, kamuya verilen bir zarardır. Bu nedenle bu hafta da sosyal medyada gerçekleştirdiğimiz 'Boğaziçi Hasar Raporu başlıklı bir kampanya' ile bu hasarları daha geniş bir kamuoyuyla paylaşmayı hedefledik. Akademik çalışmalarımıza şevkle devam ederken, kurumumuza verilen zararların takipçisi olmaktan, verilen zararları onarmak için çalışmaktan ve ilkelerimizi savunmaktan sakınmayacağız” açıklaması yaptı. 

NÖBETE ARA VERİLDİ

Üniversitenin bahar tatili boyunca nöbete ara verileceğini duyuran akademisyenler, “Salgın kısıtlamaları sona erdiğinde yine sizlere Güney Meydan’dan sesleneceğiz. Üniversitelerde tüm birim, fakülte ve enstitülerin müdür ve koordinatörlerinin seçimle göreve gelmesi gerektiğini tekrar ediyoruz. Bir kez daha, atanmış Melih Bulu, Gürkan Kumbaroğlu, Naci İnci, Fazıl Önder Sönmez’in, bir gecede kurulan Hukuk Fakültesi’ne atanmış Selami Kuran ve Muzaffer Eroğlu’nun istifasını talep ediyoruz” çağrısı yapıldı.