AKP'li Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanması nedeniyle öğrenciler dün öğleden sonra üniversite önünde eylem yapmıştı. Bu sırada Prof. Dr. Melih Bulu'nun Güney Kampüsü'ndeki rektörlük binasında olduğu duyumunu alan öğrenciler buraya yönelmiş, ancak polis barikatıyla karşılaşmıştı. Polis öğrencilerin kampüse girmesini engellemek için de kampüs kapısına kelepçe takmıştı. Bu sırada çıkan arbedenin ardından bazı öğrenciler gözaltına alınmıştı.

Polis protesto dolayısıyla 28 kişinin de yakalanması için sabaha karşı 13 ilçede 24 eve eş zamanlı operasyon düzenledi. İlk baskınlarda 17 kişi gözaltına alınmıştı. Polis bazı öğrencilerin evlerinin kapısını koçbaşıyla kırmış, bazılarının ise duvarları yıkılmıştı. Akşam saatlerinde gözaltına alınanların sayısı 22’ye yükselmişti. Bugün 14 kişinin daha gözaltına alınmasıyla sayı 36’ya yükseldi.

Gözaltına alınan 22 öğrenciden isimleri öğrenilen 15 kişi ise şöyle: Ulaş Bedri Çelik, Azad Aksoy, Ferhat Can, Taylan Karatepe, Yıldız İdil Şen, Cihan Çiçek, Şiran Delepalta, Burak Çetiner, Arda Yüksel, Doğukan Gürbey, Roni Gören, Denizhan Eren, Kudret Çetinkaya, Tuana Oğuz ve Ahmet Furkan Polatkan.