Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan AKP’li Melih Bulu’nun katıldığı bir programda “Ben de bir Boğaziçiliyim ve hatta hard rock dinleyen, Metallica dinleyen bir rektörüm” sözlerine atfen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri grubun şarkıları eşliğinde dans ederek, Bulu’yu istifaya çağırdı.

Öğrenciler 4 Ocak’ta gerçekleştirdikleri protestoların ardından bugün de toplanma çağrısı yapmıştı. İstanbul Valiliği, bunun üzerine Beşiktaş ve Sarıyer’de koronavirüs salgının gerekçesiyle tüm toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi sabah erken saatlerinden itibaren polis ablukasına alındı. Üniversiteye çıkan yollara polis barikatları kurulurken, yerleşkeye gelmek isteyen öğrenciler, kimlikleri tek tek kontrol edildikten sonra içeri alındı. Farklı üniversitelere kayıtlı öğrenciler ise içeri alınmadı.

Üniversiteye giren öğrenciler “kayyım rektör istemiyoruz” sloganları atarak, eylemlerini sürdürdü.

METALLİCA’LI İSTİFA ÇAĞRISI

Bulu, önceki gün, “Bende bir Boğaziçiliyim ve hatta hard rock dinleyen, Metallica dinleyen bir rektörüm” demişti.

Bulu’nun bu sözleri üzerine rektörlük binası önünde bir araya gelen öğrenciler, Metallica’nın Master of Puppets şarkısı ile dans ederek, Bulu’yu istifaya çağırdı.

Üniversitedeki eylemler devam ederken, öğrenciler saat 16.00’da Kadıköy Rıhtım’da açıklama yaparak protestolarını sürdürecek.