AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan kayyım Melih Bulu’ya karşı protestolar iki buçuk ayı aşkın süredir devam ediyor. Protestolarda gözaltına alınıp hala tutuklu bulunan 3 öğrenci için başlatılan boykot, “Arkadaşlarımız yoksa biz de yokuz” şiarıyla üniversitenin Güney Kampüs Meydanı’ndaki eylemler sürüyor. 

Bugün de bir öğrenciye açılan disiplin soruşturmasına karşı öğrencilerin başlattığı “dayanışma yürüyüşü”ne polis müdahale etti. Güney Kampüs’te toplanarak Kuzey Kampüs’e gitmek isteyen öğrencilerin LGBTİ bayrakları taşımasına polis izin vermedi. Yaşanan tartışmanın ardından 4 öğrenci GBT yapılacağı söylenerek gözaltına alındı.

Gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılması için Kuzey Kampüs’ü önünde toplanan öğrencilere ise polis, müdahale edileceği anonsu yaptı. Kapıya sıkıştırılan öğrencilerden en az 8 kişi daha darp edilerek gözaltına alındı. Üniversitede öğrencilerin olaya tepkisi devam ediyor. Kuzey kampüsünün girişi polis barikatıyla çevrildi ve giriş-çıkışlar kapatıldı.(İstanbul/MA)