Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, rektör atanan AKP'li Melih Bulu'nun istifası, tutuklu ve gözaltında bulunan arkadaşlarının serbest bırakılması talepleriyle açıklama yaptı. Kadıköy İskele Meydanı'nda yapılan açıklamaya yüzlerce Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin yanı sıra farklı üniversitelerden öğrenciler ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu katıldı. "Boğaziçi susmayacak. Gözaltılar serbest bırakılsın", "Kayyımlara karşı bundan sonrası hepimizde" pankartlarını ve "Kayyımlar gidecek biz kalacağız", "Tutuklu öğrenciler serbest bırakılsın" dövizleri açan öğrenciler, “Direne direne kazanacağız”, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarını attı.

SALDIRILARA KARŞI ORTAK DİRENİŞ

Dün Çağlayan Adliyesi önünde gözaltına alınarak gece geç saatlerde serbest bırakılan öğrenciler söz aldı. Öğrenciler, yaşadıkları işkenceleri anlatarak, mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Kayyımları Kürt halkına yönelik politikalardan tanıdıklarını ifade eden öğrenciler, HDP’ye yönelik kapatma davasına tepki göstererek, saldırılara karşı ortak direnişin önemine dikkati çekti.

‘BİZ ALACAĞIZ’

Daha sonra Öğrenciler adına açıklama yapan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Hazal Bozkurt, kayyımlara karşı direnişlerine saldırıların devam ettiğine işaret ederek, saldırılara karşı mücadeleyi her geçen gün büyüttüklerini belirtti. Bozkurt, direniş boyunca haksızlığa ve ayrımcılığa karşı çıkmaktan vazgeçmediklerini ifade ederek, “Biz biliyoruz ki; kendi meşruiyet krizini örtmek isteyen muktedirler, demokratik taleplerimizi gerçekleştirmek şöyle dursun, iktidarda bir gün daha kalabilmek uğruna eylemlerimize bütün baskı ve zor aygıtlarıyla saldırmaya devam edecek. Ama özgürlüğü onlar bize vermeyecek, biz alacağız” diye belirtti. 

DİRENİŞ BÜYÜYECEK

Keyfi bir şekilde gözaltına alınmadıkları, tacize ve tecavüze uğramadıkları sokaklar istediklerini dile getiren Bozkurt, hiçbir baskı ve zor aygıtının direnişlerini kırmaya yetmeyeceğinin altını çizdi. Kayyım rektörü tanımadıklarını, özgür ve demokratik üniversite istediklerini vurgulayan Bozkurt, “Direnişimizi keyfi disiplin soruşturmaları, gözaltılar ve tutuklamalarla durdurabileceğinizi sandınız, biz her geçen gün daha kararlı bir şekilde taleplerimizi haykırdık, haykırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

TALEPLER

Bozkurt, daha sonra taleplerini ise şu şekilde sıraladı:

“* Boğaziçi Direnişi sırasında gözaltına alınan, tutuklanan bütün arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın

 * LGBTİ+lara ve diğer hedef gösterilen bütün gruplara yönelik itibarsızlaştırma kampanyaları sona ersin!- BULGBTİ+ kulübü yeniden açılsın.

* Başta Melih Bulu olmak üzere tüm kayyumlar istifa etsin!

 * Üniversitelerde üniversitenin bütün bileşenlerinin katıldığı demokratik rektörlük seçimleri yapılsın!

* Okulumuzun içerisinde ve dışarısında süren polis ablukasına derhal son verilsin.”