Koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamaları kapsamında 17 Mayıs’a kadar sürecek “tam kapanma” kararına tepki gösteren Cizreliler, "Biz 17 gün boyunca ne yiyeceğiz?” diye sordu. 

‘GEÇİMİMİZİ NASIL SAĞLAYACAĞIZ?’

Cizre eski çarşı esnaflarından Mustafa İşçi, 17 gün boyunca nasıl geçineceklerini kara kara düşündüklerini belirterek, "İş olmadığı için çeklerimizi yatıramıyoruz. Çok sıkıntılı ve zor günler geçiriyoruz. Bu yasakla birlikte işimiz daha da zorlaşacak. Yasakla birlikte evde esir olacağız. Sadece bu sokakta 30 esnaf çalışıyor. Biz 30 kişi geçimimizi bunun üzerinden sağlıyoruz. Biz 17 gün boyunca evde oturacağız, peki geçimimizi nasıl sağlayacağız? Yasak ilan edildi ama alternatif sağlanmadı. Bugüne kadar devlet esnafa hiçbir destek ve katkı da bulunmadı. Biz mağduruz ve emek veriyoruz ama emeğimizin hakkını alamıyoruz. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz” diye konuştu. 

ZENGİNLEŞİYORLAR VURGUSU

Esnaflardan Servet Cabaz de 20 yıldır esnaflık yaptığını belirterek, "Hiçbir dönem bu dönem kadar zorlandığımızı görmedim. Bu dönemde para bulmak çok zor. İş yok, para yok ve bu halk ne yapsın? Biz mağduruz. Yasağı ilan etmek kolay. Maaşı olan oturup yiyecek, maaşı olmayan da aç kalacak. Biz bu hastalığa da inanmıyoruz. Bunların hepsi devletlerin yalanlıdır. Bu hastalıkla kendilerini zenginleştiriyorlar. Madem 17 gün yasak ilan ediyorsun o zaman bunun çözümünü de bul. Biz 17 gün boyunca aç kalacağız. Devlet bu soruna bir an önce çözümle yaklaşmalıdır” dedi. 

'İHTİYAÇLARIMIZI NASIL KARŞILAYACAĞIZ'

Yurttaşlardan Kadir Azi ise, hayat pahalılığına dikkati çekerek "Her şeyin fiyatı uçmuş. Artık geçimimizi sağlayamıyor ve çocuklarımıza bakamıyoruz. Yasak başlıyor ve bu yasak 17 gün boyunca sürecek. Biz bu 17 gün boyunca ne yiyeceğiz? Her şeyi bir tarafa bırakın, bir acilyetimiz olsa nasıl karşılayacağız?” (Şırnak/MA)