Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan Açık Cezaevi civarında askeri bir helikopter düştü. Olay yerine çok sayıda AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi.

Olaya ilişkin açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, 11 askerin yaşamını yitirdiğini ve 2 askerin yaralandığını açıkladı.

MSB'den yapılan açıklama şöyle: "Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’mıza ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiştir. Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile arama çalışmalarına derhal başlanmıştır. Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir.

Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 9’unun şehit olduğu, 4 kahraman silah arkadaşımızın ise yaralandığı belirlenmiştir. Yaralı personelimizin hastaneye sevk edilmelerine yönelik çalışmalar devam etmektedir.Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz."

MSB, daha sonra yaptığı açıklamada ise hayatını kaybeden askerlerin sayısının 11'e yükseldiği duyurdu.  

AKAR İNCELEME İÇİN BÖLGEYE GİTTİ

Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda üst düzey asker, incelemelerde bulunmak için bölgeye hareket etti.

ASKERLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Öte yandan düşen helikopterde bulunan 13 askerin ismi belli oldu. Askerlerin isimleri şöyle: 

Korgeneral Osman Erbaş (Yozgat-Yerköy), Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz (Maraş-Afşin), Albay Şentürk Aydınyer (Kars), Yüzbaşı Salih Sarıoğlu (Samsun-Bafra), Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir (Maraş-Onikişubat), Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu (Kırıkkale), Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş (Trabzon-Of), Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal (Afyonkarahisar-Dinar), Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek (Afyonkarahisar), Uzman Çavuş Tolga Demirci (Kayseri-Pınarbaşı) ve Uzman Çavuş Hakan Gül (Amasya) yaşamını yitirdi.

Yaralananlar ise Binbaşı Alptekin Köprülü (Gümüşhane) ve Yüzbaşı Ender Uzunçakmak (Ordu-Kabadüz)