Bingöl’den hareket ettikten sonra Bitlis’in Tatvan ilçesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Cougar tipi helikopter'in düşmesi sonucu 11 asker hayatını kaybetti , 2 asker ise yaralandı. 

Askerlerin cenazeleri Elazığ'da düzenlenen törenin ardından Ankara'ya getirildi. Törene, Asker yakınları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar,  İçişleri Bakanı Süleylan Soylu, bazı bakanlar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, kuvvet komutanları, milletvekilleri yanı sıra yurttaşlar katıldı.

Ankarada Ahmet Hamdi Akseki Camii'ne getirilen; Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş (Yozgat-Yerköy), Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz (Maraş-Afşin), Albay Şentürk Aydınyer (Kars), Yüzbaşı Salih Sarıoğlu (Samsun-Bafra), Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir (Maraş-Onikişubat), Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu (Kırıkkale), Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş (Trabzon-Of), Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal (Afyonkarahisar-Dinar), Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek (Afyonkarahisar), Uzman Çavuş Tolga Demirci (Kayseri-Pınarbaşı) ve Uzman Çavuş Hakan Gül (Amasya) için burada cenaze namazları kılındı.

Kılınan cenaze namazının ardından cenazelerin önünde konuşma yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öncelikle şehitlerimizin huzurunda şu musalladan Hakk'a uğurladığımız son buluşmamızda temenni ediyorum ki Rabbim bizleri ismiyle müsemma sevgili habibinin sancağı altında da buluştursun. Tabii şu anda Korgeneral Osman Erbaş komutanımız, komutanlığın ötesinde tevazu ile, duruşu ile çok farklı bir insandı. Ve yanındaki yine kardeşlerimle birlikte çıktıkları bir yolculuk esnasında yaşanan bu elim kaza ile emaneti sahibine teslim ettiler. Biz bir şeye inanıyoruz; ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz’ ayeti. Şimdi biz diri olan bu şehitlerimizle inşaallah sevgili habibinin sancağı altında da bir oluruz. Temennimiz budur. Tabi tüm ailelere, ordumuza, milletimize sabırlar diliyorum. Hepimiz için mukadder olan bir gerçek var. Şehadet bunların en yücesi. Rabbim bizlere de bu makamı inşaallah nasip eder. Bunu bizlere mükafat olarak bizlere lütfederse, temenni ederim ki eder. Ben de tüm kardeşlerimden bir Fatiha okumalarını istiyorum.”dedi.

Törenin ardından asker cenazeleri memleketlerine uğurlandı.