Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Bitlis İl Başkanlığı görevindeyken 2018 yılında tutuklanan Mehmet Can Demir'in (59), tutulduğu Bitlis E Tipi Cezaevi'ndeki koğuşunda bir tutuklunun Kovid-19 testi pozitif çıktı. Rahatsızlıkları nedeniyle risk grubunda olan Mehmet Can Demir'in oğlu Arif Demir, babasının serbest bırakılmasını istedi.

"SERBEST BIRAKILSIN"

Demir’in oğlu Arif Demir de babasıyla birlikte Bitlis’te yaşadıkları evde gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Arif Demir, babasıyla aynı koğuşta kalan kişinin testinin pozitif çıktığını belirterek bu kişinin koğuştan çıkartıldığını ancak geride kalan tutuklulara test yapılmadığını söyledi. Babasının birçok rahatsızlığı bulunduğunu ve risk grubunda olduğunu dile getiren Demir, "Ben de cezaevinde kaldım. Normal koşullarda bile hasta birinin bir gün bile orada kalmaması gerekiyor. Fakat böylesi bir salgın sürecinde babam cezaevinde tutuluyor. Her gün cezaevlerinde test sonuçlarının pozitif çıktığını öğreniyoruz" dedi.

Kalp, yüksek tansiyon, bel fıtığı, mide ve alzheimer gibi rahatsızlıkları bulunan Demir'in sağlık durumunun her geçen gün ağırlaştığı belirtildi.  

Demir, babasının sağlık durumunun göz önünde bulundurularak serbest bırakılmasını istedi.  

Bitlis’te DEP, HEP, DEHAP, HADEP, DTP ve BDP’de yöneticilik yapan Demir, 3’ü gizli olmak üzere 9 tanık beyanı gerekçe gösterilerek, 2018 yılının Şubat ayında tutuklandı. (Bitlis/MA)