Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Kağıtlı Mahallesi’nde 18 Temmuz’da bir ailenin fertleri arasında kavga çıktı. Mezopotamya Ajansı'ın haberine göre, eski eşiyle aralarında anlaşmazlık olan arazide ev inşa eden korucubaşı Mahmut  Karaaslan ve ikinci eşinden olan çocukları korucular Sidar, Serdar ve Zafer Karaaslan ile eski eşi Hamdiye Şık (61) ve çocukları arasında tartışma çıktı. Kavgada korucubaşı Mahmut ile korucu çocukları Sidar ve Serdar Karaaslan’ın uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu, Hamdiye Şık (61) yaşamını yitirdi, çocukları Kadri, Murat, Mehmet ile gelini Bahar Karaaslan yaralandı. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan yararlılardan Kadri Karaaslan (26) bugün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. 

Hastanede bulunan Mehmet ve eşi Bahar Karaaslan’ın sağlık durumlarının ağır olduğu ve yoğum bakıma alındıklarını belirtildi. 

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Saldırı sonrasında köyde jandarma tarafından güvenlik önlemleri alınırken, saldırıya maruz kalan ev ise ablukaya alındı. Jandarma ekiplerince olayın ardından Korucubaşı Mahmut, çocukları korucular Serdar, Sidar, Zafer Karaaslan ve Y. Karaaslan ile Hamdiye Şık’ın yaralanan oğlu Murat Karaaslan’ı gözaltına aldı. 

GÖRÜNTÜ ÇEKİLDİ

Saldırı esnasından önceki tartışma esnasında çekilen görüntülerde, korucubaşı Mahmut Karaaslan’ın çocuklarının elinde kalaşnikof marka silahların olduğu görülüyor. Bu silahların korucu silahları olabileceği belirtilirken, tartışma sırasında bir kadının çağlık attığı ve ardından silah seslerinin geldiği duyuluyor. 

Gözaltına alınan 5 kişinin ifade işlemleri sürerken, kavgada yaşamını yitiren Hamdiye Şık, Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde toprağa verildi.(Diyarbakır/MA)