Birleşik Kürt Kadın Platformu, Federe Kürdistan Bölgesi’nde Kürt güçleri arasında yaratılmak istenen gerginliğe ilişkin yazılı açıklama yayınladı. Platform, Kürt kamuoyuna, “Kürt kadınları olarak haksız kavgaya son verilmesi, Kürdistan varlığını tanımaya ve yasalarına uymaya davet ediyoruz” çağrısı yaptı. 

BİRAKUJÎ OYUNU 

Kürtler arasında birakujî (kardeş kavgası) oyunu oynandığı uyarısı yapılan açıklamada, “Santraç tahtasına dönen ve üzerinde oyunlar oynanan coğrafyamızda, Kürtler arasında brakuji oyununu kabul etmiyoruz ve tüm tarafların bu oyuna alet olmaması çağrısında bulunuyoruz. Yüzyıllara dayanan Kürt halkına yönelik saldırıları kabul etmiyor, kardeş kavgasının diyalog ve kardeşlik hukukuyla çözülmesinden yana tavır almaya, gerginliğin düşürülmesi için tüm tarafların dikkatli olmaya çağırıyoruz. Bizler taraf değil, çözümden yana olduğumuzu belirtiyor ve asla kardeş katlini onaylamıyoruz” ifadelerine yer verildi. 

DİYALOG ÇAĞRISI

Taraflara diyalog çağrısının da yapıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi: “Kürt basınının da bu yönde üstüne düşen görevi yerine getirmeye ve tarafları sulha davet ediyoruz. Çözüm diyalogda diyerek, acının aynı eve düşmesinin kazananı olmayan bir tavırdan uzak durmaya, sağduyunun hakim olduğu bir Kürdistan olması dileğiyle.”(MA)